Recept
Ontbijt met mangostan en kokosyoghurt
Dankzij dit heerlijke ontbijtpotje eet je toch gezond op een haastige ochtend! Biotona Mangostan zorgt voor een goede portie antioxidanten. Biotona Hennepzaad houdt je verzadigd tot de middag. Een krachtige start van de dag met deze lekkernij!
Ingrediënten (1 portie) | |
---|---|
Mango, geschild en gesneden | ½ |
Kokosyoghurt, naturel | 120 ml |
Biotona Mangostanpuree | 1 tot 2 eetlepels |
Kokoschips, ongezoet | 1 eetlepel |
Huisgemaakte granola | 2 handenvol |
Voor de huisgemaakte granola: (2 porties) | |
Havervlokken | ½ kopje (55 g) |
Geraspte kokos, ongezoet | ¼ kopje (20 g) |
Biotona Hennepzaad | ¼ kopje (40 g) |
Medjool-dadels, ontpit | 2 |
Keltisch zout | Een snufje |
Biotona Mangostanpuree | 2 eetlepels |
Benodigdheden |
---|
Keukenmachine, kleine mengkom, serveerschaal |
- Bereid de huisgemaakte granola door de haver, de geraspte kokos, het Biotona Hennepzaad, het zout en de ontpitte medjool dadels toe te voegen aan de keukenmachine. Blend tot ze in kleine stukjes zijn gebroken en goed gecombineerd zijn.
- Voeg geleidelijk aan de Biotona Mangostanpuree toe en blend een paar keer, tot je vochtige, kruimelige clusters bekomt. Doe de granola in een pot of luchtdichte verpakking. Bewaar in de koelkast.
- Meng in een kleine mengkom de kokosyoghurt met een eetlepel of twee Biotona Mangostanpuree.
- Vul de ontbijtpot met in laagjes met granola, gehakte mango, kokosyoghurt gemengd met Biotona Mangostanpuree, nog een handvol rauwe granola en gehakte mango. Werk af met kokoschips en (optioneel) een scheutje Biotona Mangostanpuree erover.