Biotona
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Home
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact

Home › Blog › Maca blueberry banana bread

NL
  • NL
  • FR
  • EN
  • ES
  • PT
  • DE
  • Kies categorie
  • Recepten 276
    • Drinks (77)
      • Smoothies (49)
      • Shakes (9)
      • Juices & shots (14)
      • Koffie & latte (37)
      • Thee (8)
      • Mocktails & cocktails (13)
    • Huidverzorging (3)
    • Gezonde recepten (89)
      • Ontbijt (warm) (22)
      • Ontbijt (koud) (47)
      • Lunch (28)
      • Hoofdgerecht (11)
      • Desserts (53)
      • Gezonde snacks (79)
      • Hapjes (8)
      • Soep (7)
      • Sauzen & dressings (11)
    • Eetstijl (126)
      • Keto (17)
      • Raw (57)
      • Vegan (205)
  • Facts 49
  • Tips & tricks 5

Wat kan deze Ayurvedische wortel voor jou betekenen?

Ontdek nu!

Recept

Maca blueberry banana bread

Dit heerlijk lekker, smeuïg en zoet bananenbrood met blauwe bessen maak je zonder boter, zonder bloem én zonder suiker! De bananen zorgen ervoor dat het op natuurlijke wijze toch zoet smaakt. Ideaal om je boterhammen ’s morgens of ’s avonds een keertje te vervangen. Dankzij de toevoeging van maca geeft dit bananenbrood extra energie, zowel fysiek als mentaal. Maca is een zogenaamd natuurlijk adaptogeen. Deze Peruviaanse wortelknol bevat fytonutriënten die het aanpassingsvermogen van ons lichaam ondersteunen. Hierdoor verbetert de stressbestendigheid en de stemming. Het is niet alleen geschikt als gezond ontbijt of gezonde lunch, het kan ook perfect dienen als verantwoord tussendoortje!

Ingrediënten
Havermout 2 kopjes
Bakpoeder 2 theelepels
Zout Snuifje
Biotona Maca 2 eetlepels
Grote, zeer rijpe bananen 2
Gesmolten kokosolie ¼ kopje
Ongezoete amandelmelk ¼ kopje
Vanille-extract 1 theelepel
Blauwe bessen ½ kopje
Benodigdheden
Keukenmachine voor het malen van de havermout
Bakvorm
  • Doe de haver in een keukenmachine en maal deze tot je de consistentie van ruwe bloem bekomt.
  • Meng de gemalen haver met het bakpoeder, het zout en de maca in een grote kom.
  • Prak de bananen met een vork.
  • Voeg geprakte bananen, de kokosolie, de melk en de vanille toe aan het droge mengsel en mix tot alles goed vermengd is.
  • Roer er zachtjes de blauwe bessen onder.
  • Doe het beslag in een bakvorm bekleed met bakpapier. Bak ongeveer 35 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
Print recept

Producten die je nodig zal hebben

Maca

Poeder van macawortels

Biotona

© 2025 Biotona
Alle rechten voorbehouden
Privacy verklaring | Disclaimer | Cookieverklaring

This website was developed with the support of
Flanders investement & trande

KeyPharm Laboratories
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact