Recept
Maca blueberry banana bread
Dit heerlijk lekker, smeuïg en zoet bananenbrood met blauwe bessen maak je zonder boter, zonder bloem én zonder suiker! De bananen zorgen ervoor dat het op natuurlijke wijze toch zoet smaakt. Ideaal om je boterhammen ’s morgens of ’s avonds een keertje te vervangen. Dankzij de toevoeging van maca geeft dit bananenbrood extra energie, zowel fysiek als mentaal. Maca is een zogenaamd natuurlijk adaptogeen. Deze Peruviaanse wortelknol bevat fytonutriënten die het aanpassingsvermogen van ons lichaam ondersteunen. Hierdoor verbetert de stressbestendigheid en de stemming. Het is niet alleen geschikt als gezond ontbijt of gezonde lunch, het kan ook perfect dienen als verantwoord tussendoortje!
Ingrediënten | |
---|---|
Havermout | 2 kopjes |
Bakpoeder | 2 theelepels |
Zout | Snuifje |
Biotona Maca | 2 eetlepels |
Grote, zeer rijpe bananen | 2 |
Gesmolten kokosolie | ¼ kopje |
Ongezoete amandelmelk | ¼ kopje |
Vanille-extract | 1 theelepel |
Blauwe bessen | ½ kopje |
Benodigdheden |
---|
Keukenmachine voor het malen van de havermout Bakvorm |
- Doe de haver in een keukenmachine en maal deze tot je de consistentie van ruwe bloem bekomt.
- Meng de gemalen haver met het bakpoeder, het zout en de maca in een grote kom.
- Prak de bananen met een vork.
- Voeg geprakte bananen, de kokosolie, de melk en de vanille toe aan het droge mengsel en mix tot alles goed vermengd is.
- Roer er zachtjes de blauwe bessen onder.
- Doe het beslag in een bakvorm bekleed met bakpapier. Bak ongeveer 35 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.