Recept
Kleurrijke speltwafels
Dat gezond ook lekker en leuk kan zijn bewijzen deze kleurrijke wafels. Ze zijn een geweldige snack voor klein en groot en je krijgt er meteen een vol gevoel van. Ze zijn glutenvrij en hebben een laag vetgehalte. Met deze zelfgemaakte tussendoortjes scoor je ongetwijfeld op een gezonde manier bij je kinderen. Biotona Supergreens en Biotona Superfruits maken het mogelijk om op een snelle manier extra groenten, respectievelijk fruit, toe te voegen aan onverwachte gerechten. Zo krijgt je kind het allerbeste binnen, zonder het gevecht om dat bordje groenten.
Tip: Betrek je kinderen bij de bereiding en het wordt nog leuker!
Ingrediënten | |
---|---|
Speltbloem | 1 kopje |
Bakpoeder | 1 theelepel |
Himalayazout | Snuifje |
Ongezoete amandel- of havermelk | ¾ kopje |
Gesmolten kokosolie (of druivenpitolie) | 2 eetlepels |
Esdoorn (of agave) siroop | 2 eetlepels |
Vanille-extract | 1 theelepel |
Biotona Supergreens | 1 theelepel |
Biotona Superfruits | 1 theelepel |
Benodigdheden |
---|
Wafelijzer |
- Meng de bloem, het bakpoeder en het zout in een grote mengkom.
- Voeg de melk, de olie, de esdoornsiroop en het vanille extract toe en mix tot een gladde massa.
- Als het beslag er te dik uitziet, voeg dan 2-3 eetlepels melk toe.
- Verdeel het beslag in 2 gelijke delen en meng een theelepel Biotona Supergreens in het eerste, en een theelepel Biotona Superfruits in het tweede.
- Bak 4 wafels in een heet, licht ingevet wafelijzer tot ze knapperig zijn aan de buitenkant.
- De exacte baktijd hangt af van de eigenschappen van het wafelijzer.