Recept
Kale, sweet potato and bean salad with kale tahini dressing
Deze lunch zit boordevol goeie voedingsstoffen en geeft je de energie die je nodig hebt om de middag door te vliegen! Biotona Boerenkool werkt namelijk als een natuurlijke energie booster. Dankzij dit poeder kan je, zelfs buiten het seizoen van de boerenkool, genieten van de kracht van deze superfood. Het poeder is 100% biologisch gekweekt en wordt direct na de oogst en de selectie door middel van vriesdroging verwerkt tot een poeder, dat qua smaak, geur en kleur erg dicht aansluit bij de verse groente. Dit droogproces zorgt er ook voor dat de natuurlijk aanwezige voedingsstoffen en fytonutriënten optimaal behouden blijven!
Ingrediënten | |
---|---|
Zoete aardappel, gepeld en in blokjes versneden | 1 grote |
Olijfolie | 1 eetlepel |
Paprikapoeder | 1 theelepel |
Lookpoeder | ¼ theelepel |
Cayennepeper | ¼ theelepel |
Zeezout | ¼ theelepel |
Boerenkool, Kale, stengels verwijderd, versneden | 3 kopjes (80 g) |
Limoensap | 1 eetlepel |
Zwarte ogen bonen, gekookt (of witte of bruine bonen) | 1 kopje |
Voor de dressing | |
Witte tahini | 2 eetlepels |
Limoensap | 1 eetlepel |
Agavesiroop of honing | 2 theelepels |
Biotona Boerenkool | 1 tot 2 theelepels |
Lookpoeder | ¼ theelepel |
Benodigdheden |
---|
Grote mengkom, kleine mengkom of potje, kleine garde, oven, met bakpapier beklede bakplaat |
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg de zoete aardappelblokjes op de met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie, bestrooi met paprikapoeder, knoflookpoeder, cayennepeper en zout. Roer om en bak gedurende 25-30 minuten.
- Voeg de versneden boerenkool en het limoensap toe aan de grote mengkom. Masseer de boerenkoolblaadjes met je handen tot ze zacht worden.
- Voeg de bonen en de gebakken zoete aardappel toe aan de kom met gemasseerd boerenkool. Meng deze ingrediënten.
- Klop alle dressingingrediënten in een kleine kom of een potje. Voeg de dressing toe aan de salade en meng tot alles goed verdeeld is. Besprenkel eventueel wat extra net voor het serveren.
- Bewaar de overgebleven salade tot 3 dagen in de koelkast.