Biotona
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Home
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact

Home › Blog › Kale, sweet potato and bean salad with kale tahini dressing

NL
  • NL
  • FR
  • EN
  • ES
  • PT
  • DE
  • Kies categorie
  • Recepten 276
    • Drinks (77)
      • Smoothies (49)
      • Shakes (9)
      • Juices & shots (14)
      • Koffie & latte (37)
      • Thee (8)
      • Mocktails & cocktails (13)
    • Huidverzorging (3)
    • Gezonde recepten (89)
      • Ontbijt (warm) (22)
      • Ontbijt (koud) (47)
      • Lunch (28)
      • Hoofdgerecht (11)
      • Desserts (53)
      • Gezonde snacks (79)
      • Hapjes (8)
      • Soep (7)
      • Sauzen & dressings (11)
    • Eetstijl (126)
      • Keto (17)
      • Raw (57)
      • Vegan (205)
  • Facts 49
  • Tips & tricks 5

Wat kan deze Ayurvedische wortel voor jou betekenen?

Ontdek nu!

Recept

Kale, sweet potato and bean salad with kale tahini dressing

Deze lunch zit boordevol goeie voedingsstoffen en geeft je de energie die je nodig hebt om de middag door te vliegen! Biotona Boerenkool werkt namelijk als een natuurlijke energie booster. Dankzij dit poeder kan je, zelfs buiten het seizoen van de boerenkool, genieten van de kracht van deze superfood. Het poeder is 100% biologisch gekweekt en wordt direct na de oogst en de selectie door middel van vriesdroging verwerkt tot een poeder, dat qua smaak, geur en kleur erg dicht aansluit bij de verse groente. Dit droogproces zorgt er ook voor dat de natuurlijk aanwezige voedingsstoffen en fytonutriënten optimaal behouden blijven!

Ingrediënten
Zoete aardappel, gepeld en in blokjes versneden 1 grote
Olijfolie 1 eetlepel
Paprikapoeder 1 theelepel
Lookpoeder ¼ theelepel
Cayennepeper ¼ theelepel
Zeezout ¼ theelepel
Boerenkool, Kale, stengels verwijderd, versneden 3 kopjes (80 g)
Limoensap 1 eetlepel
Zwarte ogen bonen, gekookt (of witte of bruine bonen) 1 kopje
Voor de dressing
Witte tahini 2 eetlepels
Limoensap 1 eetlepel
Agavesiroop of honing 2 theelepels
Biotona Boerenkool 1 tot 2 theelepels
Lookpoeder ¼ theelepel
Benodigdheden
Grote mengkom, kleine mengkom of potje, kleine garde, oven, met bakpapier beklede bakplaat
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg de zoete aardappelblokjes op de met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie, bestrooi met paprikapoeder, knoflookpoeder, cayennepeper en zout. Roer om en bak gedurende 25-30 minuten.
  • Voeg de versneden boerenkool en het limoensap toe aan de grote mengkom. Masseer de boerenkoolblaadjes met je handen tot ze zacht worden.
  • Voeg de bonen en de gebakken zoete aardappel toe aan de kom met gemasseerd boerenkool. Meng deze ingrediënten.
  • Klop alle dressingingrediënten in een kleine kom of een potje. Voeg de dressing toe aan de salade en meng tot alles goed verdeeld is. Besprenkel eventueel wat extra net voor het serveren.
  • Bewaar de overgebleven salade tot 3 dagen in de koelkast.
Print recept

Producten die je nodig zal hebben

Boerenkool

Poeder van boerenkool

Biotona

© 2025 Biotona
Alle rechten voorbehouden
Privacy verklaring | Disclaimer | Cookieverklaring

This website was developed with the support of
Flanders investement & trande

KeyPharm Laboratories
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact