
Recept
Havermoutpannenkoeken met kurkuma
Deze lekkere pannenkoekjes kleuren vrolijk geel door de kurkuma. Een Ayurvedisch kruid die tegelijk zorgt voor een extra gezonde toets. Kurkuma kent tal van gezondheidsvoordelen waarvan de reinigende werking, ondersteuning van de immuniteit en flexibeler gewrichten er slechts enkele zijn. Vervang geraffineerde suiker als bewuste keuze door kokosbloesemsuiker en het ei door geprakte banaan voor een vegan variant. Succes verzekerd bij jong en oud!
Ingrediënten (2 porties) | |
---|---|
Havermeel | 150 g |
Bakpoeder | 1 theelepel |
Biotona bio Kurkuma Raw | 1 theelepel |
Kokossuiker | 2 eetlepels |
Ei (vegan alternatief: geprakte rijpe banaan) | 1 |
Havermelk | 240 ml |
Benodigdheden |
---|
Kom, garde, pan met antiaanbaklaag |
- Voeg havermeel, bakpoeder, Biotona bio Kurkuma Raw en kokossuiker toe aan een kom. Roer om.
- Voeg het ei (of de geprakte banaan) en havermelk toe. Klop tot alles goed gemengd is tot een pannenkoekenbeslag. Zet opzij en laat ongeveer 5 minuten rusten.
- Verwarm ondertussen een koekenpan met antiaanbaklaag voor.
- Bak 8 à 9 pannenkoeken (reken ongeveer 2 eetlepels beslag per pannenkoek) tot ze aan beide kanten goudbruin zijn en draai halverwege om.
- Serveer met bessen naar keuze en (eventueel) honing of ahornsiroop.