Biotona
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Home
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact

Home › Blog › Havermoutpannenkoeken met kurkuma

NL
  • NL
  • FR
  • EN
  • ES
  • PT
  • DE
  • Kies categorie
  • Recepten 282
    • Drinks (77)
      • Smoothies (51)
      • Shakes (9)
      • Juices & shots (14)
      • Koffie & latte (39)
      • Thee (8)
      • Mocktails & cocktails (13)
    • Huidverzorging (4)
    • Gezonde recepten (89)
      • Ontbijt (warm) (23)
      • Ontbijt (koud) (48)
      • Lunch (28)
      • Hoofdgerecht (11)
      • Desserts (54)
      • Gezonde snacks (79)
      • Hapjes (8)
      • Soep (7)
      • Sauzen & dressings (11)
    • Eetstijl (126)
      • Keto (17)
      • Raw (57)
      • Vegan (205)
  • Facts 49
  • Tips & tricks 5

Wat kan deze Ayurvedische wortel voor jou betekenen?

Ontdek nu!

Recept

Havermoutpannenkoeken met kurkuma

Deze lekkere pannenkoekjes kleuren vrolijk geel door de kurkuma. Een Ayurvedisch kruid die tegelijk zorgt voor een extra gezonde toets. Kurkuma kent tal van gezondheidsvoordelen waarvan de reinigende werking, ondersteuning van de immuniteit en flexibeler gewrichten er slechts enkele zijn. Vervang geraffineerde suiker als bewuste keuze door kokosbloesemsuiker en het ei door geprakte banaan voor een vegan variant. Succes verzekerd bij jong en oud!

Ingrediënten (2 porties)
Havermeel 150 g
Bakpoeder 1 theelepel
Biotona bio Kurkuma Raw 1 theelepel
Kokossuiker 2 eetlepels
Ei (vegan alternatief: geprakte rijpe banaan) 1
Havermelk 240 ml
Benodigdheden
Kom, garde, pan met antiaanbaklaag
  • Voeg havermeel, bakpoeder, Biotona bio Kurkuma Raw en kokossuiker toe aan een kom. Roer om.
  • Voeg het ei (of de geprakte banaan) en havermelk toe. Klop tot alles goed gemengd is tot een pannenkoekenbeslag. Zet opzij en laat ongeveer 5 minuten rusten.
  • Verwarm ondertussen een koekenpan met antiaanbaklaag voor.
  • Bak 8 à 9 pannenkoeken (reken ongeveer 2 eetlepels beslag per pannenkoek) tot ze aan beide kanten goudbruin zijn en draai halverwege om.
  • Serveer met bessen naar keuze en (eventueel) honing of ahornsiroop.
Print recept

Producten die je nodig zal hebben

Kurkuma

Poeder van de kurkumawortel

Biotona

© 2025 Biotona
Alle rechten voorbehouden
Privacy verklaring | Disclaimer | Cookieverklaring

This website was developed with the support of
Flanders investement & trande

KeyPharm Laboratories
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact