Biotona
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Home
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact

Home › Blog › Grassy Falafels

NL
  • NL
  • FR
  • EN
  • ES
  • PT
  • DE
  • Kies categorie
  • Recepten 276
    • Drinks (77)
      • Smoothies (49)
      • Shakes (9)
      • Juices & shots (14)
      • Koffie & latte (37)
      • Thee (8)
      • Mocktails & cocktails (13)
    • Huidverzorging (3)
    • Gezonde recepten (89)
      • Ontbijt (warm) (22)
      • Ontbijt (koud) (47)
      • Lunch (28)
      • Hoofdgerecht (11)
      • Desserts (53)
      • Gezonde snacks (79)
      • Hapjes (8)
      • Soep (7)
      • Sauzen & dressings (11)
    • Eetstijl (126)
      • Keto (17)
      • Raw (57)
      • Vegan (205)
  • Facts 49
  • Tips & tricks 5

Wat kan deze Ayurvedische wortel voor jou betekenen?

Ontdek nu!

Recept

Grassy Falafels

Dit is een lekker aperitiefhapje of een volwaardige maaltijd met een pitabroodje en salade. Het Biotona tarwegrassappoeder is het ultieme groene superfood boordevol vitaminen, mineralen, enzymes en antioxidanten! Het unieke productieproces van Biotona, ‘het persen tot sap’ zorgt er namelijk voor dat deze (fyto)nutriënten maximaal vrijkomen uit het graangras. Een echte ontgifter en een natuurlijke energiebooster!

Ingrediënten
Voor de falafel:
Spliterwten, gedroogd 100 g
Havervlokken, fijngemalen (of havermeel) 40 g
Ui, gesnipperd 60 tot 70 g
Knoflook, geperst 1 teentje
Diepvrieserwten, ontdooid 200 g
Biotona Tarwegrassappoeder 1 eetlepel
Halloumi, geraspte 40 g
Peper en zout Snuifje
Olie 1 eetlepel
Voor het yoghurtsausje:
Griekse yoghurt 200 g
Knoflook 1 teentje
Fijngesnipperde munt 1 handvol
Citroensap 1 scheutje
Peper en zout Snuifje
Benodigdheden
Kookpot, keukenmachine, mengkom
  • Spoel de spliterwten en kook ze 10 minuten in gezouten water.
  • Giet af en laat afkoelen.
  • Maal de havervlokken tot meel en doe dit in een kom.
  • Doe de ui en de knoflook samen met de ontdooide erwten en spliterwten in de keukenmachine.
  • Laat draaien tot het mengsel begint te kleven.
  • Rasp de halloumi. Voeg dan de geraspte halloumi, havermeel en het Biotona Tarwegrassappoeder toe aan het erwtenmengsel en meng goed. Kruid met peper en zout.
  • Rol balletjes van het mengsel en bak ze in een beetje olie.
  • Meng alle ingrediënten voor de saus.
  • Serveer de falafel met het sausje.
Print recept

Producten die je nodig zal hebben

Tarwegras

Felgroen poeder van tarwegrassap

Biotona

© 2025 Biotona
Alle rechten voorbehouden
Privacy verklaring | Disclaimer | Cookieverklaring

This website was developed with the support of
Flanders investement & trande

KeyPharm Laboratories
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact