
Recept
Grassy Falafels
Dit is een lekker aperitiefhapje of een volwaardige maaltijd met een pitabroodje en salade. Het Biotona tarwegrassappoeder is het ultieme groene superfood boordevol vitaminen, mineralen, enzymes en antioxidanten! Het unieke productieproces van Biotona, ‘het persen tot sap’ zorgt er namelijk voor dat deze (fyto)nutriënten maximaal vrijkomen uit het graangras. Een echte ontgifter en een natuurlijke energiebooster!
Ingrediënten | |
---|---|
Voor de falafel: | |
Spliterwten, gedroogd | 100 g |
Havervlokken, fijngemalen (of havermeel) | 40 g |
Ui, gesnipperd | 60 tot 70 g |
Knoflook, geperst | 1 teentje |
Diepvrieserwten, ontdooid | 200 g |
Biotona Tarwegrassappoeder | 1 eetlepel |
Halloumi, geraspte | 40 g |
Peper en zout | Snuifje |
Olie | 1 eetlepel |
Voor het yoghurtsausje: | |
Griekse yoghurt | 200 g |
Knoflook | 1 teentje |
Fijngesnipperde munt | 1 handvol |
Citroensap | 1 scheutje |
Peper en zout | Snuifje |
Benodigdheden |
---|
Kookpot, keukenmachine, mengkom |
- Spoel de spliterwten en kook ze 10 minuten in gezouten water.
- Giet af en laat afkoelen.
- Maal de havervlokken tot meel en doe dit in een kom.
- Doe de ui en de knoflook samen met de ontdooide erwten en spliterwten in de keukenmachine.
- Laat draaien tot het mengsel begint te kleven.
- Rasp de halloumi. Voeg dan de geraspte halloumi, havermeel en het Biotona Tarwegrassappoeder toe aan het erwtenmengsel en meng goed. Kruid met peper en zout.
- Rol balletjes van het mengsel en bak ze in een beetje olie.
- Meng alle ingrediënten voor de saus.
- Serveer de falafel met het sausje.