Recept
Golden porridge with cinnamon and ginger
In Indiase en Indonesische gerechten wordt kurkuma gebruikt in curry’s en boemboe’s vanwege de warme, iets bittere en aardse smaak. Het kleurt gerechten prachtig goudgeel. Hier wordt Biotona Curcuma, in combinatie met Biotona Gember, kaneel en zwarte peper, gebruikt in een kruidige, goudkleurige havermoutpap. Het is een echt feel-good ontbijt met een heerlijke kruidige smaak.
Ingrediënten | |
---|---|
Havervlokken | ½ kop |
Gefilterd water | ½ kop |
Amandelmelk | ½ kop |
Zeezout | Snuifje |
Esdoornsiroop | 1 theelepel |
Extra virgin kokosolie | ½ theelepel |
Biotona Curcuma | ½ theelepel |
Zwarte peper | Snuifje |
Kaneel | ½ theelepel |
Biotona Gember | ¼ theelepel |
Benodigdheden |
---|
Kleine kookpan |
- Voeg de havervlokken, het water, de melk en het zout toe aan een kookpan.
- Breng zachtjes aan de kook tot de havervlokken de vloeistof hebben geabsorbeerd (ongeveer 6-8 minuten), roer af en toe om.
- Haal de kookpan van het vuur, voeg de esdoornsiroop, de kokosolie en de kruiden toe. Mix goed.
- Giet over in een kom, bestrooi met jouw favoriete toppings en geniet onmiddellijk van dit warme gerecht!