Recept
Ginger chai tea
Gember is niet alleen een heerlijk aromatisch kruid om uw thee mee te verrijken, het kent ook een grote variatie aan gezondheidsvoordelen. In de Ayurvedische kruidenleer wordt gember al eeuwen gebruikt om de spijsvertering te verbeteren, om vitaal te blijven en om ontstekingen tegen te gaan. Biotona Gember is afkomstig uit Peru. Deze is nog intenser en aromatischer van smaak dan de meer gangbare gember uit India.
Ingrediënten | |
---|---|
Heet water | 200 ml |
Organic chai theezakje | 1 |
Plantaardige melk naar keuze | 50 ml |
Biotona Gember | ¼ theelepel |
Kaneel | ¼ theelepel |
Yaconsiroop of esdoornsiroop | 1 theelepel |
Benodigdheden |
---|
Blender, kleine kookpan, kop |
- Schenk het heet water (niet kokend!) in een kopje, voeg het chai theezakje toe en laat dit ongeveer 4 minuten infuseren.
- Verwarm ondertussen de plantaardige melk in een kleine pan op een zacht vuur (niet laten koken).
- Verwijder het theezakje. Doe de chai tea, de warme melk, de kruiden en de siroop in de blender. Mix ongeveer 30 seconden op een hoge snelheid, tot je een schuimig mengsel bekomt.
- Schenk in jouw favoriete kop, bestrooi eventueel met kaneel als topping en geniet met volle teugen!