Biotona
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Home
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact

Home › Blog › Een heerlijke herfst met pompoensoep en reishi

NL
  • NL
  • FR
  • EN
  • ES
  • PT
  • DE
  • Kies categorie
  • Recepten 276
    • Drinks (77)
      • Smoothies (49)
      • Shakes (9)
      • Juices & shots (14)
      • Koffie & latte (37)
      • Thee (8)
      • Mocktails & cocktails (13)
    • Huidverzorging (3)
    • Gezonde recepten (89)
      • Ontbijt (warm) (22)
      • Ontbijt (koud) (47)
      • Lunch (28)
      • Hoofdgerecht (11)
      • Desserts (53)
      • Gezonde snacks (79)
      • Hapjes (8)
      • Soep (7)
      • Sauzen & dressings (11)
    • Eetstijl (126)
      • Keto (17)
      • Raw (57)
      • Vegan (205)
  • Facts 49
  • Tips & tricks 5

Wat kan deze Ayurvedische wortel voor jou betekenen?

Ontdek nu!

Recept

Een heerlijke herfst met pompoensoep en reishi

Verwarm jezelf met deze heerlijke pompoensoep met reishi.

Recept voor 4 personen

Ingrediënten
Vruchtvlees van kastanjepompoen 600 g
Rode biet 1
Prei 1
Ui 2
Knoflook 1 teentje
Plantaardig alternatief voor room 2 dl
Reishi poeder 3 el
Groentebouillon 1 l
Olijfolie 4 el
Komijnpoeder 1/2 kl
Gemalen kardemom 1/3 kl
Zwarte peper & zout
Benodigdheden
Mixer, oven
  • Voorbereiding: snij de kastanjepompoen in grove stukken. Hak de uien, het knoflook en de prei grof. Schil de rode biet en snij in flinterdunne plakjes.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Verhit 2 el olijfolie in een grote kookpot en stoof de uien en het knoflook enkele minuten. Kruid met de komijn, de kardemom, zwarte peper en zout.
  • Voeg de prei en de kastanjepompoen toe. Roerbak even en giet er de groentebouillon bij.
  • Breng aan de kook en laat ± 30 min afgedekt sudderen op een zacht vuur.
  • Verdeel ondertussen de rodebietschijfjes over een bakplaat met bakpapier. Breng op smaak met 2 el olijfolie, zwarte peper en zout. Meng door elkaar en rooster 20 à 25 min. krokant in de voorverwarmde oven.
  • Mix de soep glad en roer er het alternatief voor room en het reishipoeder onder. Kruid met zwarte peper en zout.
  • Verdeel over 4 kommetjes en werk af met de rodebietenchips.
Print recept

Producten die je nodig zal hebben

Reishi

Poeder van het vruchtlichaam van reishi

Biotona

© 2025 Biotona
Alle rechten voorbehouden
Privacy verklaring | Disclaimer | Cookieverklaring

This website was developed with the support of
Flanders investement & trande

KeyPharm Laboratories
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact