Recept
Vanille kaneel proteïne donuts
Biotona Veggie protein is ontwikkeld om te voldoen aan de eiwitbehoeften van vegetariërs/veganisten, sporters, mensen op een eiwitdieet of bedoeld voor mensen die een alternatieve, plantaardige maar kwalitatieve eiwitbron zoeken voor dagelijks gebruik.
Dus Donut Worry, het veggie eiwitpoeder van Biotona is zo clean als het maar kan. Hieraan zijn geen onnodige zoetstoffen of vulstoffen toegevoegd. Dankzij de neutrale smaak kan het poeder toegevoegd worden aan zoete of hartige gerechten om zo op een pure manier eiwitwaarde toe te voegen aan je voeding.
Ingrediënten (Voor 5 donuts) | |
---|---|
Appelmoes (gepureerde gekookte appel), suikervrij | 80 ml |
Amandelmelk, ongezoet | 80 ml |
Kokosolie, gesmolten | 30 ml |
Vanillepasta of -extract | 1 theelepel |
Citroensap | 1 eetlepel |
Ruwe rietsuiker (of kokossuiker) | 50 g |
Biotona bio Veggie protein Raw | 30 g |
Havermeel | 50 g |
Tapiocameel | 10 g |
Kaneel | 1 theelepel |
Bakpoeder | ½ theelepel |
Zuiveringszout | ½ theelepel |
Als afwerking: | |
Ruwe rietsuiker of kokossuiker gemengd met kaneel | Optioneel |
Eetbare bloemblaadjes | Optioneel |
Benodigdheden |
---|
Mengkom, donutvorm, oven |
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Voeg de appelmoes, amandelmelk, kokosolie, vanille, citroensap en suiker toe aan de mengkom. Roer alle ingrediënten goed door elkaar.
- Voeg alle overige (droge) ingrediënten toe: Biotona Veggie protein, havermeel, tapiocameel, kaneel, bakpoeder en zuiveringszout. Meng goed tot je een glad geheel bekomt.
- Vet de donutvormpjes in met wat kokosolie. Giet het mengsel in de vorm en laat 15 minuten bakken, tot de donuts goudbruin zijn.
- Laat de donuts afkoelen in de vormpjes. Om te serveren, kan je de donuts eventueel afwerken met wat kaneelsuiker (suiker gemengd met kaneel) en de eetbare bloemblaadjes.