Biotona
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Home
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact

Home › Blog › Vanille kaneel proteïne donuts

NL
  • NL
  • FR
  • EN
  • ES
  • PT
  • DE
  • Kies categorie
  • Recepten 275
    • Drinks (77)
      • Smoothies (49)
      • Shakes (9)
      • Juices & shots (14)
      • Koffie & latte (37)
      • Thee (8)
      • Mocktails & cocktails (13)
    • Huidverzorging (3)
    • Gezonde recepten (89)
      • Ontbijt (warm) (22)
      • Ontbijt (koud) (47)
      • Lunch (28)
      • Hoofdgerecht (11)
      • Desserts (52)
      • Gezonde snacks (78)
      • Hapjes (8)
      • Soep (7)
      • Sauzen & dressings (11)
    • Eetstijl (126)
      • Keto (17)
      • Raw (57)
      • Vegan (205)
  • Facts 49
  • Tips & tricks 5

Wat kan deze Ayurvedische wortel voor jou betekenen?

Ontdek nu!

Recept

Vanille kaneel proteïne donuts

Biotona Veggie protein is ontwikkeld om te voldoen aan de eiwitbehoeften van vegetariërs/veganisten, sporters, mensen op een eiwitdieet of bedoeld voor mensen die een alternatieve, plantaardige maar kwalitatieve eiwitbron zoeken voor dagelijks gebruik.

Dus Donut Worry, het veggie eiwitpoeder van Biotona is zo clean als het maar kan. Hieraan zijn geen onnodige zoetstoffen of vulstoffen toegevoegd. Dankzij de neutrale smaak kan het poeder toegevoegd worden aan zoete of hartige gerechten om zo op een pure manier eiwitwaarde toe te voegen aan je voeding.

Ingrediënten (Voor 5 donuts)
Appelmoes (gepureerde gekookte appel), suikervrij 80 ml
Amandelmelk, ongezoet 80 ml
Kokosolie, gesmolten 30 ml
Vanillepasta of -extract 1 theelepel
Citroensap 1 eetlepel
Ruwe rietsuiker (of kokossuiker) 50 g
Biotona bio Veggie protein Raw 30 g
Havermeel 50 g
Tapiocameel 10 g
Kaneel 1 theelepel
Bakpoeder ½ theelepel
Zuiveringszout ½ theelepel
Als afwerking:
Ruwe rietsuiker of kokossuiker gemengd met kaneel Optioneel
Eetbare bloemblaadjes Optioneel
Benodigdheden
Mengkom, donutvorm, oven
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Voeg de appelmoes, amandelmelk, kokosolie, vanille, citroensap en suiker toe aan de mengkom. Roer alle ingrediënten goed door elkaar.
  • Voeg alle overige (droge) ingrediënten toe: Biotona Veggie protein, havermeel, tapiocameel, kaneel, bakpoeder en zuiveringszout. Meng goed tot je een glad geheel bekomt.
  • Vet de donutvormpjes in met wat kokosolie. Giet het mengsel in de vorm en laat 15 minuten bakken, tot de donuts goudbruin zijn.
  • Laat de donuts afkoelen in de vormpjes. Om te serveren, kan je de donuts eventueel afwerken met wat kaneelsuiker (suiker gemengd met kaneel) en de eetbare bloemblaadjes.
Print recept

Producten die je nodig zal hebben

Veggie protein

Sublieme plantaardige eiwitbron (80%)

Biotona

© 2025 Biotona
Alle rechten voorbehouden
Privacy verklaring | Disclaimer | Cookieverklaring

This website was developed with the support of
Flanders investement & trande

KeyPharm Laboratories
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact