Recept
Creamy coconut buckwheat porridge
Deze porridge is een originele manier om deze winter je dag goed en warm te beginnen. In plaats van havermout werd hier Biotona gespruite Boekweit als basis genomen. Deze glutenvrije en licht verteerbare zaden veroorzaken geen pieken in de bloedsuikerspiegel, zorgen voor een lange verzadiging én zitten boordevol mineralen, vitaminen en polyfenolen. Smullen maar!
Ingrediënten | |
---|---|
Biotona gespruite Boekweit | ⅓ kopje (60g) |
Water | 250 ml |
Zeezout | Snuifje |
Biotona Kokosmelkpoeder | 2 eetlepel |
Agavesiroop | 2 theelepels of naar smaak |
Optioneel: | |
Natuurlijk vanille extract | ½ theelepel |
Kaneel | ⅓ theelepel |
Voor afwerking: | |
Notenpasta naar keuze | 1 theelepel |
Geroosterde kokosschilfers | 1 theelepel |
Kaneel | Snuifje |
Agavesiroop | 1 theelepel |
Benodigdheden |
---|
Kleine steelpan |
- Voeg Biotona gespruite Boekweit, water en een snuifje zout toe aan een kleine steelpan. Breng dit aan de kook, laat afkoelen en dek de pan losjes af met een deksel. Kook op een heel zacht vuur gedurende 12-15 minuten, of totdat bijna alle vloeistof geabsorbeerd is. Roer af en toe.
- Haal van het vuur, voeg Biotona Kokosmelkpoeder, vanille en kaneel (indien gebruikt) en agavesiroop toe. Meng goed. Voel je vrij om een paar eetlepels water toe te voegen als je de voorkeur geeft aan een dunnere consistentie.
- Breng over in een kom, voeg de toppings toe en serveer warm!