
Recept
Kruidig courgette & moringa brood
Glutenvrij en vegan genieten! Dit heerlijke courgettebrood met verse kruiden is verrijkt met Biotona bio Moringapoeder Raw van de blaadjes van de Afrikaanse wonderboom die boordevol fytonutriënten zitten. Het chia-ei is een gelei van in water gewelde chiazaadjes, de ideale eiwitvervanger voor een vegan dieet!
Ingrediënten (1 brood) | |
---|---|
Biotona bio Chiazaad Raw | 2 eetlepels |
Water | 6 eetlepels |
Courgette | 250 g |
Vers gehakte kruiden (bv. bieslook en peterselie) | Een handvol |
Ongezoete plantaardige melk | 250 ml |
Glutenvrije bloem | 280 g |
Bakpoeder | 2 theelepels |
Biotona bio Moringapoeder Raw | 1-2 eetlepels |
Zeezout | 1 theelepel |
Toppings | Naar keuze |
Benodigdheden |
---|
Rasp, zeef of keukendoek, kleine kom, 2 grote kommen, broodbakvorm, bakpapier, oven |
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Maak een chia-ei door in een kleine kom Biotona bio Chiazaad Raw te mengen met water. Zet opzij en laat wellen. Zo krijg je een gelatineachtige consistentie, ook wel een chia-ei genoemd.
- Rasp de courgette. Leg hem in een zeef of wikkel hem in een schone keukendoek. Gebruik je handen om er zoveel mogelijk vocht uit te persen. Gooi het vocht weg.
- Meng in een kom de uitgeknepen courgette met de gehakte kruiden, de plantaardige melk en het chia-ei.
- Meng in de tweede kom de bloem met bakpoeder, moringapoeder en zout.
- Voeg de droge ingrediënten toe aan de kom met natte ingrediënten en meng. Het beslag zal wat kleverig zijn, maar er zal nog extra vocht vrijkomen tijdens het bakken.
- Bekleed de broodvorm met een vel bakpapier. Schep het beslag in de vorm en strijk het oppervlak glad met een lepel.
- Bak 45-50 minuten. Prik met een tandenstoker in het midden van het brood. Als het beslag niet aan de tandenstoker kleeft, is het klaar. Haal uit de oven en laat 10 minuten afkoelen in de bakvorm. Laat het brood daarna afkoelen op een rooster.
- Serveer het courgettebrood met avocado, hummus, notenboter of andere toppings naar keuze.