
Recept
Suikervrije aardbeienjam met veenbessenconcentraat
Zelf verse aardbeienjam maken lijkt misschien veel werk, maar met dit recept ben je binnen 20 minuten klaar en het Biotona veenbessenconcentraat is een lekkere en waardevolle aanvulling. Veenbessen worden al jaren gebruikt voor het voorkomen van urineweginfecties en barsten van de vitaminen en mineralen. De chiazaadjes zorgen ervoor dat de textuur bindt en het veenbessenconcentraat geeft een heerlijke friszure smaak. Lekker in een yoghurt of havermout of op brood!
Ingrediënten (1 pot) | |
---|---|
Aardbeien, bevroren of vers | Ongeveer 250 g |
Biotona Chiazaad | 1 eetlepel |
Dadelstroop (of 2 gehakte dadels) | 1-2 eetlepels |
Biotona Veenbessensapconcentraat | 2 eetlepels |
Benodigdheden |
---|
Kookpot |
- Doe de aardbeien in de kookpot en kook ze op laag vuur. Laat koken tot het sap is vrijgekomen is en het fruit zacht genoeg is om met een vork te prakken.
- Pureer de aardbeien tot er geen grote stukken meer overblijven.
- Voeg Biotona chiazaad en dadelstroop toe. Roer goed en breng aan de kook. Laat 5-10 minuten sudderen (afhankelijk van hoe sappig het fruit was) tot de consistentie dikker begint te worden.
- Haal van het vuur en meng het veenbessensapconcentraat erdoor.
- Zet apart en laat afkoelen tot kamertemperatuur. De jam zal tijdens het afkoelen dikker worden.
- Giet over in een confituurpotje. Bewaar afgesloten potjes in de koelkast tot 5 dagen.
- Serveer met yoghurt, havermout, rijstwafels of geroosterd zuurdesembrood.