Recept
Colorful oat chia waffles (gluten free friendly)
Op zoek naar een gezond en origineel ontbijtje voor de kinderen? Laat je inspireren door deze haver-chiawafels! Ze zijn makkelijk klaar, erg gezond en vullen ook nog eens goed. Ze kunnen ook dienen voor kinderen met een glutenintolerantie.
Ingrediënten | |
---|---|
Havermout (glutenvrij indien nodig) | 1,5 kopje |
Biotona Chiazaad (zwart) | 1 eetlepel |
Bakpoeder | 1,5 theelepel |
Himalayazout | Snuifje |
Ongezoete amandel- of havermelk | 1 kopje |
Gesmolten kokosolie (of druivenpitolie) | 2 eetlepels |
Esdoornsiroop (of agavesiroop) | 2 eetlepels |
Vanille-extract | 1 theelepel |
Biotona Supergreens | 1 theelepel |
Biotona Superfruits | 1 theelepel |
Benodigdheden |
---|
Food processor Wafelijzer |
- Doe de haver en de chiazaden in een food processor en mix tot je meel bekomt.
- Breng het meel over in een kom en meng met het bakpoeder en het zout.
- Voeg de melk, de olie, de siroop en de vanille toe en mix.
- Verdeel het beslag in 2 gelijke delen en meng een theelepel Biotona Supergreens in het eerste, en een theelepel Biotona Superfruits in het tweede.
- Laat het beslag 10 minuten rusten.
- Bak daarna 4 wafels in een heet, licht ingevet wafelijzer tot ze knapperig zijn aan de buitenkant.
- De exacte baktijd hangt af van de eigenschappen van het wafelijzer.
- Heel wat mensen hebben ’s namiddags nood aan een zoet tussendoortje of een snelle energieboost.