Biotona
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Home
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact

Home › Blog › CHOCOLADETAART VAN PAASEITJES

NL
  • NL
  • FR
  • EN
  • ES
  • PT
  • DE
  • Kies categorie
  • Recepten 282
    • Drinks (77)
      • Smoothies (51)
      • Shakes (9)
      • Juices & shots (14)
      • Koffie & latte (39)
      • Thee (8)
      • Mocktails & cocktails (13)
    • Huidverzorging (4)
    • Gezonde recepten (89)
      • Ontbijt (warm) (23)
      • Ontbijt (koud) (48)
      • Lunch (28)
      • Hoofdgerecht (11)
      • Desserts (54)
      • Gezonde snacks (79)
      • Hapjes (8)
      • Soep (7)
      • Sauzen & dressings (11)
    • Eetstijl (126)
      • Keto (17)
      • Raw (57)
      • Vegan (205)
  • Facts 49
  • Tips & tricks 5

Wat kan deze Ayurvedische wortel voor jou betekenen?

Ontdek nu!

Recept

CHOCOLADETAART VAN PAASEITJES

De paasklokken hebben weer veel chocolade gebracht dit jaar.
Maar té veel? Naaah! Sofie Dumont maken er gewoon deze keilekkere taart mee. Om je vingers bij af te likken!

Ingrediënten
Kokosolie 100 g gesmolten
Paaschocolade 225 g
Eitjes 3 grote
Zout snuifje
Biotona Cacaopoeder 50 g
Dadels 150 g, geweekte en zonder pit
Gemengde paaschocolade 200 g, au bain-marie
Benodigdheden
Mengkom, mixer, taartvorm
  • Smelt de paaschocolade samen met de kokosolie op een laag vuur. Neem van het vuur en roer regelmatig tot de chocolade volledig gesmolten is. Giet over in een glazen kom. Roer er het cacaopoeder door.
  • Scheid de eieren, voeg de dooiers bij het chocolademengsel en roer om. Mix de dadels met het kokosolie-chocolademengsel glad.
  • Klop het eiwit op met een snuif zout. Meng voorzichtig onder het chocolademengsel.
  • Strijk de taartvorm in met kokosolie.
  • Bak 15 min op 180°. Laat afkoelen op een rooster.
  • Smelt de chocolade zonder te roeren au bain-marie.
  • Giet over de taart en strijk uit met een paletmes.
  • Zet er je mooiste paashaasjes op. Strooi er eventueel nog wat cacaopoeder over.
Print recept

Producten die je nodig zal hebben

Cacao-poeder

Cacaopoeder uit gefermenteerde cacaobonen

Biotona

© 2025 Biotona
Alle rechten voorbehouden
Privacy verklaring | Disclaimer | Cookieverklaring

This website was developed with the support of
Flanders investement & trande

KeyPharm Laboratories
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact