Recept
CHOCOLADETAART VAN PAASEITJES
De paasklokken hebben weer veel chocolade gebracht dit jaar.
Maar té veel? Naaah! Sofie Dumont maken er gewoon deze keilekkere taart mee. Om je vingers bij af te likken!
Ingrediënten | |
---|---|
Kokosolie | 100 g gesmolten |
Paaschocolade | 225 g |
Eitjes | 3 grote |
Zout | snuifje |
Biotona Cacaopoeder | 50 g |
Dadels | 150 g, geweekte en zonder pit |
Gemengde paaschocolade | 200 g, au bain-marie |
Benodigdheden |
---|
Mengkom, mixer, taartvorm |
- Smelt de paaschocolade samen met de kokosolie op een laag vuur. Neem van het vuur en roer regelmatig tot de chocolade volledig gesmolten is. Giet over in een glazen kom. Roer er het cacaopoeder door.
- Scheid de eieren, voeg de dooiers bij het chocolademengsel en roer om. Mix de dadels met het kokosolie-chocolademengsel glad.
- Klop het eiwit op met een snuif zout. Meng voorzichtig onder het chocolademengsel.
- Strijk de taartvorm in met kokosolie.
- Bak 15 min op 180°. Laat afkoelen op een rooster.
- Smelt de chocolade zonder te roeren au bain-marie.
- Giet over de taart en strijk uit met een paletmes.
- Zet er je mooiste paashaasjes op. Strooi er eventueel nog wat cacaopoeder over.