Recept
Chia pudding met kokos
Chia is afgeleid van het woord chian, wat ‘olieachtig’ betekent. Chiazaad bevat van nature immers alfa-linoleenzuur (ALA) (tot 25%), een essentieel omega 3-vetzuur dat bijdraagt tot de instandhouding van normale cholesterolgehalten in het bloed.
De aanwezigheid van oplosbare vezels zorgt ervoor dat de zaden wel tot 7x hun gewicht aan water kunnen opnemen. Wanneer de zaden worden geweekt vormt er zich daardoor een gelachtige substantie, wat ideaal is dus om vloeistoffen mee te binden. Zo kun je heel eenvoudig en zonder verhitting heel lekkere chiapudding maken. Deze heerlijke klassieke chia pudding maak je in een handomdraai!
Ingrediënten (Voor 2 porties) | |
---|---|
Volle kokosmelk | 240 ml |
Zwart chiazaad | 3 eetlepels |
Agave siroop | 1 eetlepel |
Benodigdheden |
---|
Mengkom of pot |
- Doe alle ingrediënten in een kom of pot en meng goed.
- Plaats ongeveer 1 uur in de koelkast om te weken.
- Breng over in serveerkopjes, versier en geniet.