Recept
Bosbessen cheesecake (raw & vegan)
Een simpel recept voor een heerlijke en lichte cheesecake die romig en fruitig smaakt. Het Biotona bio Blauwebessensapconcentraat zorgt voor de mooie kleur, deze kleur heeft het te danken aan de aanwezige anthocyaninen. Deze stoffen beschermen het lichaam tegen oxidatieve stress door schadelijke vrije radicalen. Het enige moeilijke aan deze cheesecake is om hem lang genoeg te laten opstijven zonder ervan te smullen.
Ingrediënten (8 porties) | |
---|---|
Voor de korst: | |
Amandelen, raw | 75 g |
Walnoten, raw | 55 g |
Dadels, medjool, ontpit | 5 |
Zeezout | Een snufje |
Voor de cheesecake laag: | |
Cashews | 150 g |
Kokosmelk, volvet (blikje) | 120 ml |
Esdoornsiroop | 3 eetlepels |
Vanillebonenpasta (of extract) | 1 theelepel |
Biotona bio Blauwebessensapconcentraat | 1 eetlepel |
Citroensap | 1 eetlepel |
Kokosolie | 1 eetlepel |
Biotona bio Blauwe bosbessen | 3 eetlepels |
Benodigdheden |
---|
Keukenmachine, 15-18 cm taartvorm, bakpapier |
- Week de cashewnoten 30 minuten in warm water of 4-8 uur in koud water.
- Voeg voor het maken van de korst de amandelen, de walnoten, de dadels en het zout toe aan de keukenmachine. Blend tot je een natte zandconsistentie bekomt.
- Breng het mengsel over in de springvorm (bedek de bodem eerst met bakpapier). Druk stevig aan om de korst te vormen. Plaats in de vriezer terwijl je de tweede laag bereidt.
- Giet de cashewnoten af en doe ze samen met de kokosmelk, de esdoornsiroop, de vanille en het Biotona bio Blauwebessensapconcentraat in de keukenmachine. Mix tot je een gladde consistentie bekomt en schraap de zijkanten indien nodig een paar keer.
- Blijf mixen, terwijl je langzaam het citroensap en de kokosolie toevoegt. Mix tot alles goed vermengd is.
- Giet het bosbessenmengsel in de springvorm, over de gekoelde korst. Strooi er 3 eetlepels Biotona bio Blauwe bosbessen over en druk ze voorzichtig in de cheesecake.
- Plaats de cake minimaal 6 uur (of een nacht) in de vriezer. Haal 20-30 minuten voor het serveren uit de vriezer en laat een beetje ontdooien. Versier met bloemen en gedroogde bloembladen. Bewaar restjes maximaal 3 dagen in de koelkast of maximaal 3 weken in de vriezer.