Biotona
  • Blog
  • Ask a question
  • Stores
  • Books
  • About Biotona
  • Superfoods?
  • Products
  • Recipes
  • Contact
  • Home
  • About Biotona
  • Superfoods?
  • Products
  • Recipes
  • Contact
  • Blog
  • Ask a question
  • Stores
  • Books

Home › Blog › Blueberry cheesecake (raw & vegan)

EN
  • NL
  • FR
  • EN
  • ES
  • PT
  • DE
  • Kies categorie
  • Recipes 237
    • Drinks (77)
      • Smoothies (46)
      • Shakes (8)
      • Juices & Shots (13)
      • Coffee & Latte (28)
      • Tea (6)
      • Mocktails & Cocktails (10)
    • Healthy recipes (90)
      • Breakfast (warm) (21)
      • Breakfast (cold) (38)
      • Lunch (29)
      • Main course (11)
      • Desserts (42)
      • Healthy snacks (72)
      • Appetisers (9)
      • Soup (7)
      • Sauces & Dressings (11)
    • Eating style (127)
      • Keto (12)
      • Raw (58)
      • Vegan (179)
  • Facts 43
  • Tips & tricks 7
  • Uncategorized 1

Give your health a boost with a shot of Acerola C500 and immediately discover its handy 'take-anywhere' packaging.

read more

Recipe

Blueberry cheesecake (raw & vegan)

IntroA simple recipe for a delicious and light cheesecake with a fruity, creamy taste. The concentrated Biotona bio Blueberry juice concentrate provides a beautiful deep blue colour, which is the result of the high levels of anthocyanins these berries contain. Anthocyanins protect the body against the oxidative stress caused by harmful free radicals. The only difficult thing about this cheesecake is keeping your hands off for long enough to allow it to set!

Ingredients (8 servings)
For the crust:
Almonds, raw 75 g
Walnuts, raw 55 g
Dates, medjool, pitted 5
Sea salt A pinch
For the cheesecake layer:
Cashews 150 g
Coconut milk, full fat (from a can) 120 ml
Maple syrup 3 tablespoons
Vanilla bean paste (or extract) 1 teaspoon
Biotona bio Blueberry juice concentrate 1 tablespoon
Lemon juice 1 tablespoon
Coconut oil 1 tablespoon
Biotona bio Blueberries 3 tablespoons
Necessities
Food processor, 15-18 cm springform, baking paper
  • Soak the cashews for 30 minutes in warm water or 4-8 hours in cold water.
  • To make the crust, add almonds, walnuts, dates and salt to the food processor. Blitz until wet sand consistency.
  • Transfer the mixture to the springform (line the bottom with baking paper first). Press tightly into the bottom to form the crust. Place in the freezer while preparing the second layer.
  • Drain the cashews and place them in the food processor together with coconut milk, maple syrup, vanilla and Biotona bio Blueberry juice concentrate. Blend until smooth consistency, scraping the sides a couple of times if necessary.
  • Keep blending, while slowly pouring in the lemon juice and coconut oil. Blend until well incorporated.
  • Pour the blueberry mixture into the springform, over the chilled crust. Sprinkle 3 tablespoons of Biotona bio Blueberries on top and press them gently into the cheesecake.
  • Place the cake in the freezer for a minimum of 6 hours (or overnight). Remove from the freezer 20-30 minutes before serving and let thaw a bit. Decorate with flowers and dried flower petals. Store leftovers in the fridge for up to 3 days, or in the freezer for up to 3 weeks.
Print recipe

products you will need

Blueberries

European blueberries, dried and infused

Blueberry

Juice concentrate from European &...

Biotona

© 2023 Biotona
All rights reserved
Privacy policy | Disclaimer | Cookie policy

This website was developed with the support of
Flanders investement & trande

KeyPharm Laboratories
  • About Biotona
  • Superfoods?
  • Products
  • Recipes
  • Contact
  • Blog
  • Ask a question
  • Stores
  • Books
Beheer cookie toestemming
We use cookies on this site to improve the user experience. Questions? Read our
Functional Always active
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistics
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Manage options Manage services Manage vendors Read more about these purposes
View preferences
{title} {title} {title}