
Recept
Cauliflower Pizza Crust
Gezond zondigen, glutenvrij en tegelijkertijd overheerlijk? Deze pizza heeft het allemaal! De bodem bestaat namelijk helemaal uit bloemkool, Biotona Superfibres, amandelmeel, eieren en kruiden. De toevoeging van Biotona Superfibres zorgt er tevens voor dat deze pizza extra vezelrijk is en dat je lang verzadigd bent! De ultieme gezonde zonde dus!
Ingrediënten | |
---|---|
Bloemkoolroosjes | 400 g |
Biotona Superfibres | 30 g |
Amandelmeel | 50 g |
Ei | 2 |
Zout | ⅓ theelepel |
Lookpoeder | ⅓ theelepel |
Toppings naar eigen smaak: | Tomatensaus, courgettenplakjes, kerstomaatjes, rucola, Biotona Hennepzaad, zwarte peper, chilivlokken |
Benodigdheden |
---|
Keukenmachine, kookpot, neteldoek, mengkom, bakplaat, oven |
- Maal de bloemkoolroosjes fijn in een keukenmachine tot de grootte van rijstkorrels. (Je kan dit ook reeds gemalen kopen in de supermarkt.)
- Voeg de bloemkoolrijst toe aan een kookpot met voldoende water zodat de rijst net onder staat. Breng aan de kook en kook gedurende 10 minuten. Giet af en zet opzij om af te koelen.
- Wacht totdat de bloemkoolrijst voldoende afgekoeld is (zodat je je handen niet verbrandt), leg de rijst erna op een neteldoek en wring het overtollige water eruit. Er is veel water aanwezig dus wees geduldig. Deze stap is belangrijk anders zal je pizza te zacht zijn.
- Voeg de geperste bloemkool toe aan een kom, samen met Biotona Superfibres, amandelmeel, eieren, zout en knoflookpoeder. Gebruik een vork om alle ingrediënten te pureren en te combineren. Gebruik je handen op het einde om het deeg te kneden, het moet mogelijk zijn om een deegbal te maken.
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg het deeg op bakpapier en maak met je handen een pizzavorm van 0,5 tot 1 cm dik. Plaats het erna in de verwarmde oven op de bakplaat.
- Bak gedurende 30 minuten, haal de pizza uit de oven, draai om (de gemakkelijkste manier om dit te doen is tussen 2 vellen bakpapier), beleg met tomatensaus en dunne courgetteplakken. Leg dan de belegde pizza terug in de oven gedurende 10 minuten.
- Werk af met rucola, kerstomaatjes, Biotona Hennepzaad, zwarte peper en chilivlokken (of verschillende toppings naar keuze), snijd de pizza in stukken en serveer warm.