Biotona
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Home
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact

Home › Blog › Chocolade-amandeltruffels met MCT

NL
  • NL
  • FR
  • EN
  • ES
  • PT
  • DE
  • Kies categorie
  • Recepten 276
    • Drinks (77)
      • Smoothies (49)
      • Shakes (9)
      • Juices & shots (14)
      • Koffie & latte (37)
      • Thee (8)
      • Mocktails & cocktails (13)
    • Huidverzorging (3)
    • Gezonde recepten (89)
      • Ontbijt (warm) (22)
      • Ontbijt (koud) (47)
      • Lunch (28)
      • Hoofdgerecht (11)
      • Desserts (53)
      • Gezonde snacks (79)
      • Hapjes (8)
      • Soep (7)
      • Sauzen & dressings (11)
    • Eetstijl (126)
      • Keto (17)
      • Raw (57)
      • Vegan (205)
  • Facts 49
  • Tips & tricks 5

Wat kan deze Ayurvedische wortel voor jou betekenen?

Ontdek nu!

Recept

Chocolade-amandeltruffels met MCT

Wil je iets lekkers serveren voor je bezoek bij de koffie of thee maar zie je op tegen alle ongezonde suikers en vetten? Dan zijn deze feestelijke chocoladetruffels met amandel en MCT-olie de ideale keuze. Ze zijn heel gemakkelijk te bereiden en je kunt ze wel tot vijf dagen in de koelkast bewaren – als dat lukt 😉 De rauwe chocolade en de amandelen zijn een gezonde keuze en MCT-olie bevat vetzuren die snel energie leveren maar nauwelijks als vet worden opgeslagen. Ook goed voor de lijn dus!

Ingrediënten (8 truffels)
Amandelmeel 100 g
Biotona Cacaopoeder Raw 2 eetlepels
Keltisch zout  Een snuifje
Amandelboter, zacht vloeibaar 2 eetlepels
Biotona MCT oil 2 eetlepels
Esdoornsiroop of honing 2 eetlepels
Vanilleboonpasta of vanille-extract  1 theelepel
Geblancheerde amandelen 8
Benodigdheden
Mengkom
  • Meng het amandelmeel, cacaopoeder en zout in een mengkom.
  • Voeg 2 eetlepels amandelboter, 2 eetlepels MCT olie, 2 eetlepels vloeibare zoetstof en vanille toe. Meng met een lepel tot het gemengd is, kneed dan met je handen. Het moet vochtig zijn en makkelijk aan elkaar blijven plakken als je het tussen je vingers drukt.
  • Rol 8 gelijke ballen en leg ze op een bord. Druk de balletjes een beetje plat en druk een amandel in de bovenkant van elk balletje.
  • Zet minstens een uur in de koelkast alvorens te serveren. Bewaar in de koelkast tot 5 dagen.
Print recept

Producten die je nodig zal hebben

Pure MCT olie

Middellange keten triglyceriden

Cacao-poeder

Cacaopoeder uit gefermenteerde cacaobonen

Biotona

© 2025 Biotona
Alle rechten voorbehouden
Privacy verklaring | Disclaimer | Cookieverklaring

This website was developed with the support of
Flanders investement & trande

KeyPharm Laboratories
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact