Recept
Chocolade-amandeltruffels met MCT
Wil je iets lekkers serveren voor je bezoek bij de koffie of thee maar zie je op tegen alle ongezonde suikers en vetten? Dan zijn deze feestelijke chocoladetruffels met amandel en MCT-olie de ideale keuze. Ze zijn heel gemakkelijk te bereiden en je kunt ze wel tot vijf dagen in de koelkast bewaren – als dat lukt 😉 De rauwe chocolade en de amandelen zijn een gezonde keuze en MCT-olie bevat vetzuren die snel energie leveren maar nauwelijks als vet worden opgeslagen. Ook goed voor de lijn dus!
Ingrediënten (8 truffels) | |
---|---|
Amandelmeel | 100 g |
Biotona Cacaopoeder Raw | 2 eetlepels |
Keltisch zout | Een snuifje |
Amandelboter, zacht vloeibaar | 2 eetlepels |
Biotona MCT oil | 2 eetlepels |
Esdoornsiroop of honing | 2 eetlepels |
Vanilleboonpasta of vanille-extract | 1 theelepel |
Geblancheerde amandelen | 8 |
Benodigdheden |
---|
Mengkom |
- Meng het amandelmeel, cacaopoeder en zout in een mengkom.
- Voeg 2 eetlepels amandelboter, 2 eetlepels MCT olie, 2 eetlepels vloeibare zoetstof en vanille toe. Meng met een lepel tot het gemengd is, kneed dan met je handen. Het moet vochtig zijn en makkelijk aan elkaar blijven plakken als je het tussen je vingers drukt.
- Rol 8 gelijke ballen en leg ze op een bord. Druk de balletjes een beetje plat en druk een amandel in de bovenkant van elk balletje.
- Zet minstens een uur in de koelkast alvorens te serveren. Bewaar in de koelkast tot 5 dagen.