Kurkuma: hypergezonde hype
Dankzij de kurkuma latte-hype is dit kruid helemaal hip geworden. Geen wonder, want de Indische specerij is niet alleen lekker, maar is ook goed voor je gezondheid. Zo heeft het een onstekingsremmende werking, werkt het positief in op je lever, hart en huid, en verbetert het je weerstand.
MOOI GOUDGEEL
De kurkumawortel, ook wel geelwortel, Indische saffraan en turmeric genoemd, doet uiterlijk denken aan gember en behoort ook tot de gemberfamilie, maar is kleiner en heeft onder de schil een oranje kleur. In de oosterse keuken wordt kurkuma (botanische naam: Curcuma longa) veelvuldig gebruikt omwille van zijn milde bittere smaak, bijvoorbeeld in Indiase en Indonesische curry’s en boemboes. Ook zorgt de kurkumawortel voor een mooie goudgele kleur én voor een typische heerlijke geur bij die gerechten.
KRACHTIGE ANTIOXIDANT
Behalve lekker is kurkuma ook gezond. In de Ayurveda, een traditionele Indiase geneeswijze, wordt de wortel al eeuwenlang medicinaal gebruikt, in voeding maar tegenwoordig ook via orale inname van supplementen. Dit omdat het specerij een krachtige antioxidant is die onder andere ontstekingsremmend werkt. Ook zorgt het voor soepele en gezonde gewrichten en bevordert het de natuurlijke weerstand.
VAN WORTEL TOT POEDER
Om ook westerse klanten maximaal baat te laten hebben van de voordelen van dit exotische specerij, lanceerde Biotona het product ‘Bio Curcuma Raw’. Dit bestaat uit kurkumawortels die 100% biologisch gekweekt worden in India en Sri Lanka. Na de oogst en selectie worden de wortels gedroogd en verwerkt tot een poeder dat qua smaak, geur en kleur erg dicht aansluit bij de verse wortel. Door het droogproces behoudt Biotona de aanwezige voedinsstoffen en fytonutriënten maximaal. Tijdens de bereiding blijft de temperatuur namelijk altijd onder 42 graden Celsius, vandaar het woord ‘Raw’ in de naam van het product, wat het behoud van alle vitaminen, mineralen, enzymen en o.a. ook de actieve stof ‘curcumine’, behorend tot het curcuminoïdecomplex, garandeert.
DAGELIJKS GEBRUIK
Behalve in exotische oosterse gerechten kun je Biotona Bio Curcuma Raw in tal van dagelijkse maaltijden of tussendoortjes gebruiken. Het is bijvoorbeeld een aanrader bij koffie: een goudkleurige latte met een scheutje espresso en een theelepel kurkuma is een echte feelgooddrank met een verrassend kruidige smaak. Daarnaast kun je Biotona Bio Curcuma Raw toevoegen aan smoothies en shakes in combinatie met vruchten of sappen, aan andere superfoods en aan (plantaardige) melk, bijvoorbeeld bij je ontbijtgranen.
DE JUISTE KEUZE
Waarom Biotona Bio Curcuma Raw beter is dan kurkumapoeder uit de supermarkt? Allereerst is de kurkuma van Biotona biologisch en behoudt het dankzij zijn verwerkingsproces alle actieve inhoudsstoffen, wat niet het geval is bij gewoon kurkumapoeder. Natuurlijk vind je ook verse kurkumawortels in de winkel, maar meestal weet je als klant dan niet waar ze vandaan komen of hoe vers ze zijn. Bij Biotona Bio Curcuma Raw ken je de herkomst wel en wordt er enkel gewerkt met verse wortels, waardoor de maximale voordelen op gezondheidsvlak gegarandeerd zijn. Wie nog meer gezondheidsvoordelen wil, kan ook een kurkumasupplement nemen, zoals Physalis Curcum’Actif. Het curcuminoïdencomplex is 95x beter opneembaar en draagt daardoor nog beter bij tot de gezondheid van de gewrichten, de lever, de huid, het hart en bevordert de natuurlijke weerstand nog net ietsje meer.