Recept
Vegan carbonara sauce
Zin in pasta, maar liever zonder dierlijke producten? Dan zal je gegarandeerd van deze variant smullen! Biotona Fung-Immun is een subliem complex van 100% natuurlijke en biologische poeders van de mycelia van vier medicinale paddenstoelen. Ze beschermen tegen negatieve invloeden van buitenaf en helpen de weerstand te verhogen. Deze vegan carbonara saus is dus niet alleen een smaakbom, maar sterkt aan en is een ideaal gerecht voor een kille herfstdag.
Ingrediënten | |
---|---|
Shiitake-paddenstoelen | 150 g |
Olijfolie | 1 eetlepel |
Gerookt paprikapoeder | 1 theelepel |
Zout | ¼ theelepel |
Amandelmelk, ongezoet | 1 kopje (240 ml) |
Tapiocameel | 1 eetlepel |
Tamari saus | 1 eetlepel |
Biotona Fung-Immun | 2 theelepel |
Zoete paprikapoeder | ½ theelepel |
Biotona Kurkuma | ¼ theelepel |
Zwarte peper | Naar smaak |
Voor het serveren: | |
Spaghetti, volkoren of glutenvrij, al dente gekookt in licht gezouten water | 2 porties |
Peterselie, vers, versneden | Naar smaak |
Benodigdheden |
---|
Diepe koekenpan, blender |
- Maak de shiitake-paddenstoelen schoon en snijd ze in kleine blokjes.
- Doe de champignonblokjes in de pan, samen met de olie, het gerookte paprikapoeder en het zout. Laat even sudderen op een middelhoog vuur tot ze goudbruin en licht krokant zijn aan de buitenkant (ongeveer 12 minuten), af en toe roeren.
- Doe de amandelmelk, het tapiocameel, de tamari, de Biotona Fung-Immun en Biotona Kurkuma, het zoete paprikapoeder en de zwarte peper toe in de blender. Mix kort tot alles goed gemengd is. Als alternatief kunt u een staafmixer gebruiken.
- Haal de helft van de champignons uit de pan en zet ze apart. Giet het melkmengsel in de pan (over de resterende champignons) en breng aan de kook. Laat dit ongeveer 5 minuten koken, roer regelmatig, tot de saus dik en romig is. Proef de saus en kruid eventueel bij met zout of peper.
- Voeg de gekookte spaghetti toe aan de pan met de saus. Meng goed en laat nog even opwarmen, maar breng dit geheel niet aan de kook.
- Verdeel de pasta over 2 borden, bedek met de apart gehouden champignons en de gehakte peterselie. Serveer onmiddellijk.