Recept
Vegan courgettetaco’s met moringa
Deze heerlijke en glutenvrije taco’s van courgettepulp en kikkererwtenmeel zijn eenvoudig te bereiden. Biotona bio Moringapoeder Raw zorgt voor een extra gezonde toets. Deze Afrikaanse wonderboom draagt eetbare blaadjes die boordevol proteïnen en waardevolle fytonutriënten zitten. Vul de taco’s naar believen met gegrilde groenten, avocado, kikkererwten en een lekkere tomatensaus!
Ingrediënten (4 taco shells) | |
---|---|
Courgette | 100 g |
Kikkererwtenmeel | 65 g |
Tapiocameel | 25 g |
Biotona bio Moringapoeder Raw | 1-2 theelepels |
Zeezout | ¼ theelepel |
Gedroogde kruiden (bijvoorbeeld Italiaanse of Provençaalse mix) | 1 theelepel |
Water | 125 ml |
Biotona bio SuperSprouts Raw | Naar keuze |
Benodigdheden |
---|
Rasp, zeef of keukendoek, kom, pan met antiaanbaklaag |
- Rasp de courgette. Doe hem in een zeef of propere keukendoek. Knijp hem met je handen uit om er zoveel mogelijk vocht uit te halen. Het vocht heb je niet meer nodig.
- Meng in een kom de uitgeknepen courgette met kikkererwtenmeel, tapiocameel, Biotona bio Moringapoeder Raw, zout, kruiden en water. Het beslag moet de consistentie hebben van een schenkbaar pannenkoekbeslag.
- Verwarm een antikleefpan voor. Doe 3 eetlepels van het beslag in het midden van de hete pan en spreid het met een lepel zo dun mogelijk uit. Blijf spreiden tot het beslag stolt.
- Draai om na enkele minuten en bak nog 2 minuten verder aan de andere kant. Herhaal dit met de rest van het beslag.
- Serveer met een vulling naar keuze, zoals avocado, kikkererwten, rucola, gegrilde groenten, hummus of chilisaus en Biotona bio SuperSprouts Raw.