Recept
Superboost buckwheat pumpkin muffins
Geef de winterdip geen kans met deze hartige vegan pompoenmuffins. Ze zijn heerlijk met een warme tas chocomelk, koffie of thee. Dankzij de toegevoegde Biotona Bio Superboost krikken ze je energieniveau op wanneer je zowel op fysiek als op mentaal vlak een extra duwtje kunt gebruiken.
Ingrediënten | |
---|---|
Pompoen puree | ½ kopje |
Ruwe rietsuiker | ¼ kopje |
Kokosolie, vloeibaar | 2 eetlepels |
Havermelk | 1 kopje |
Boekweitmeel | 1 kopje |
Amandelmeel | ¼ kopje |
Bakpoeder | 1 teaspoon |
Baking soda | ½ teaspoon |
Zeezout | Snuifje |
Kaneel | 1 theelepel |
Biotona Superboost | 1 theelepel |
Chocoladechips (suikervrij) | 3 eetlepels |
Benodigdheden |
---|
Mengkom, muffinvorm |
- Meng de pompoen puree, rietsuiker, kokosolie en de havermelk in een mengkom.
- Voeg alle overblijvende ingrediënten toe aan de mengkom (boekweitmeel, amandelmeel, bakpoeder en baking soda, zout, kaneel en Biotona Superboost). Meng met een lepel tot alles goed vermengd is met elkaar, mix zeker niet te lang!
- alles goed vermengd is met elkaar, mix zeker niet te lang! Plaats een papieren cup in elk vormpje. Vul de vormpjes met het beslag. Gebruik 2 tot 3 eetlepels beslag per muffin, afhankelijk van de grootte van de muffinvorm.
- Strooi chocoladeschilfers op elke muffin (optioneel).
- Bak de muffins ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Laat de muffins afkoelen op een taartrooster.