Recept
Salade met worteltjes uit de oven, pecannoten en granaatappel
Wie dacht dat een slaatje een typische zomermaaltijd is, heeft deze salade met worteltjes uit de oven, pecannoten en granaatappelsiroop nog niet leren kennen. De homemade granaatappelsiroop wordt gemaakt met Biotona granaatappelconcentraat.
Deze salade is zowel gezond als voedzaam. De voedzaamheid van noten wordt nog steeds onderschat, ook al behoren ze tot het allereerste basisvoedsel van de mens. Pecannoten zijn bijvoorbeeld heel rijk aan selenium, een mineraal waar veel mensen een tekort aan hebben en die ons kan helpen om beter bestand te zijn tegen winterkwalen.
Ingrediënten (2 personen) | |
---|---|
Wortelen | 4 |
Olijfolie | 1 eetlepel |
Zout | ½ theelepel |
Kaneel (optioneel) | ½ theelepel |
Romeinse sla, gehakt | 320 g |
Biotona Granaatappelpitjes | 80 g |
Pecannoten, rauw of geroosterd, grof gehakt | 40 g |
Voor de dressing: | |
Homemade granaatappelsiroop | 2 eetlepels |
Olijfolie | 1 eetlepel |
Peper en zout | Een snuifje |
Benodigdheden |
---|
Bakplaat bekleed met bakpapier, oven, kleine mengkom, kleine garde |
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Was en schrob de wortelen, ze hoeven niet geschild te worden. Snijd de wortelen in hapklare stukken en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Meng de wortelen met olijfolie, zout en eventueel kaneel. Bak ze 25-30 minuten, tot ze gaar zijn en wat bruin worden aan de randen.
- Meng alle ingrediënten voor de dressing.
- Leg de warme wortelen op een bedje van gehakte Romeinse sla. Strooi er grof gehakte pecannoten en granaatappelpitjes over en druppel de dressing erover. Serveer warm.