Biotona
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Home
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact

Home › Blog › Salade met worteltjes uit de oven, pecannoten en granaatappel

NL
  • NL
  • FR
  • EN
  • ES
  • PT
  • DE
  • Kies categorie
  • Recepten 276
    • Drinks (77)
      • Smoothies (49)
      • Shakes (9)
      • Juices & shots (14)
      • Koffie & latte (37)
      • Thee (8)
      • Mocktails & cocktails (13)
    • Huidverzorging (3)
    • Gezonde recepten (89)
      • Ontbijt (warm) (22)
      • Ontbijt (koud) (47)
      • Lunch (28)
      • Hoofdgerecht (11)
      • Desserts (53)
      • Gezonde snacks (79)
      • Hapjes (8)
      • Soep (7)
      • Sauzen & dressings (11)
    • Eetstijl (126)
      • Keto (17)
      • Raw (57)
      • Vegan (205)
  • Facts 49
  • Tips & tricks 5

Wat kan deze Ayurvedische wortel voor jou betekenen?

Ontdek nu!

Recept

Salade met worteltjes uit de oven, pecannoten en granaatappel

Wie dacht dat een slaatje een typische zomermaaltijd is, heeft deze salade met worteltjes uit de oven, pecannoten en granaatappelsiroop nog niet leren kennen. De homemade granaatappelsiroop wordt gemaakt met Biotona bio Granaatappel.

Deze salade is zowel gezond als voedzaam. De voedzaamheid van noten wordt nog steeds onderschat, ook al behoren ze tot het allereerste basisvoedsel van de mens. Pecannoten zijn bijvoorbeeld heel rijk aan selenium, een mineraal waar veel mensen een tekort aan hebben en die ons kan helpen om beter bestand te zijn tegen winterkwalen.

Ingrediënten (2 personen)
Wortelen 4
Olijfolie 1 eetlepel
Zout ½ theelepel
Kaneel (optioneel) ½ theelepel
Romeinse sla, gehakt 320 g
Granaatappelpitjes 80 g
Pecannoten, rauw of geroosterd, grof gehakt 40 g
Voor de dressing:
Homemade granaatappelsiroop 2 eetlepels
Olijfolie 1 eetlepel
Peper en zout Een snuifje
Benodigdheden
Bakplaat bekleed met bakpapier, oven, kleine mengkom, kleine garde
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Was en schrob de wortelen, ze hoeven niet geschild te worden. Snijd de wortelen in hapklare stukken en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Meng de wortelen met olijfolie, zout en eventueel kaneel. Bak ze 25-30 minuten, tot ze gaar zijn en wat bruin worden aan de randen.
  • Meng alle ingrediënten voor de dressing.
  • Leg de warme wortelen op een bedje van gehakte Romeinse sla. Strooi er grof gehakte pecannoten en granaatappelpitjes over en druppel de dressing erover. Serveer warm.
Print recept

Producten die je nodig zal hebben

Granaatappel

Sapconcentraat van Mediterrane granaatappels

Biotona

© 2025 Biotona
Alle rechten voorbehouden
Privacy verklaring | Disclaimer | Cookieverklaring

This website was developed with the support of
Flanders investement & trande

KeyPharm Laboratories
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact