Recept
Pumpkin protein pancakes
Deze heerlijke pannenkoeken zijn ideaal bij proteïnerijke diëten, bij het sporten en als plantaardige eiwitbron als je vegetariër of veganist bent. Biotona Pompoenpit proteïne is een felgroen poeder dat gemaakt is van bijzondere Steiermarkse pompoenpitten. Steiermarkse pompoenen bevatten pitten zonder huls. De pitten zijn donkergroen van kleur en hebben een heel intense nootachtige smaak. Biotona Pompoenpit proteïne wordt verkregen door eerst uit de pitten een rijkelijke olie te persen. De cake die overblijft wordt vervolgens gedroogd en fijngemalen. Dit mechanische proces, waarbij geen hitte aan te pas komt, levert een eiwitrijk poeder op dat alle voedingsstoffen, de intense smaak en de kleur van deze pompoenpitten behoudt.
Ingrediënten | |
---|---|
Boekweitmeel | ½ kop (70 g) |
Biotona Pompoenpit proteïne | 30 g |
Bakpoeder | 1 theelepel |
Rijpe banaan | 1 |
Ongezoete havermelk | ¾ kopje |
Esdoornsiroop of agavesiroop | 1 eetlepel |
Vanille | ½ theelepel |
- Meng het boekweitmeel, het eiwitpoeder en het bakpoeder in een mengkom.
- Pureer de banaan met een vork en voeg toe aan de bloemmix, samen met de havermelk, de siroop en de vanille.
- Meng tot goed glad mengsel.
- Bak de pannenkoeken in een hete koekenpan, ingevet met een beetje kokosolie.
- Serveer onmiddellijk, gegarneerd met plakjes banaan, pompoenpitten en esdoorn- of agavesiroop.