Recept
Matcha yoghurt cake
Ruikt heerlijk, proeft zalig! Deze matcha yoghurt cake is het perfecte tussendoortje waar je bij iedereen mee scoort! Deze Japanse zoetigheid bevat minder suikers dan gewone cake en zit boordevol antioxidanten dankzij Biotona (Extra) Premium Matcha. Matcha groene thee is niet alleen lekker, het is ook goed voor de vetverbranding en voor het versterken van de natuurlijke afweer. Daarnaast beschermt het je cellen en zorgt het voor meer vitaliteit! Waar wacht je nog op?
Tip: laat hem zeker voldoende afkoelen voor die heerlijke flan-structuur.
Ingrediënten | |
---|---|
Kokosyoghurt, gewone | 3 eetlepels (45 ml) |
Gesmolten kokosolie | 2 eetlepels (30 ml) |
Biologische witte suiker (of biologische rietsuiker) | 100 g |
Amandelmelk, ongezoet | 1 kopje min 1 eetlepel (225 ml) |
Appel(cider)azijn | 1 eetlepel (15 ml) |
Biotona (Extra) Premium Matcha | 20 g |
Water | 2 eetlepels (30 ml) |
Bloem voor alle doeleinden (of witte speltbloem) | 200 g |
Bakpoeder | 1 theelepel |
Zuiveringszout (natriumbicarbonaat) | ½ theelepel |
Fijn zeezout | ¼ theelepel |
Benodigdheden |
---|
Mengkom, elektrische mixer, kleine mengkom, bamboo whisk, zeef, oven, 22 cm springvorm waarvan de bodem bekleed is met bakpapier |
- Verwarm de oven voor op 180C.
- Meng de appel(cider)azijn en de amandelmelk, zet apart.
- Doe de Biotona (Extra) Premium Matcha en het water toe in een kleine mengkom. Klop met de bamboo whisk tot je een schuimige thee bekomt.
- Voeg de kokosyoghurt, de gesmolten kokosolie en de suiker toe aan de grote mengkom. Klop ongeveer 2-3 minuten met een elektrische mixer of tot alles goed gecombineerd is.
- Voeg het amandelmelkmengsel en het matchamengsel toe aan dezelfde kom. Klop nogmaals om te combineren.
- Zeef de bloem, het bakpoeder, het zuiveringszout en het fijne zeezout in de kom met natte ingrediënten. Mix met de mixer tot je een glad, gietbaar beslag bekomt, maar mix niet te lang.
- Giet het beslag in de springvorm en bak gedurende 25 minuten.
- Zet het vuur uit en laat het de eerste 10 minuten in de open oven staan, laat het dan volledig afkoelen op een afkoelrek. Bestrooi met de Biotona (Extra) Premium Matcha voor het serveren.