Recept
Matcha avocado ice cream
Tijdens deze zwoele zomerdagen zal een schepje (of twee) van deze zoete, smeuïge en afkoelende lekkernij een welgekomen afwisseling zijn met de smeltende hitte. Biotona Matcha voegt een goede portie antioxidanten toe die je beschermen tegen oxidatieve stress en L-theanine waar je rustig van wordt. Avocado’s zorgen dan weer voor een gezonde én romige toets. Bovendien is dit dessert vegan en heb je er geen ijsmachine voor nodig!
Ingrediënten | |
---|---|
Avocado, rijp | 1 |
Kokosmelk | 1 kopje (240 ml) |
Esdoorn- of agavesiroop | ¼ kopje (60 ml) |
Biotona Premium Matcha | 2 theelepels |
Natuurlijk vanille extract | 1 theelepel |
Benodigdheden |
---|
Blender, diepvriesbestendige schaal |
- Verwijder de schil en de pit van de avocado. Blend de avocado met de kokosmelk, de esdoorn- en agavesiroop, de Biotona Matcha en de vanille.
- Mix tot je een glad mengsel bekomt. Breng het over in een diepvriesbestendige schaal en zet het gedurende 2 à 3 uur in de diepvries.
- Haal het mengsel uit de diepvries en verdeel het in stukken. Mix deze in de blender totdat je een glad mengsel bekomt en voeg indien nodig nog wat kokosmelk toe.
- Doe het ijs erna terug in de schaal en zet opnieuw gedurende 30 minuten tot 1 uur in de diepvries.
- Schep het ijs in kommetjes of hoorntjes en serveer!