![](https://www.biotona.be/wp-content/uploads/gluten-free-pancakes-with-beginners-matcha.jpg)
Recept
Glutenvrije pancakes met Beginner’s Matcha
Na het lezen van dit recept zal je niet meer kunnen wachten tot je zondagsbrunch om aan de slag te gaan! Hoeft ook niet, want deze gezonde, kleurrijke pannenkoeken kan je in tegentelling tot de klassieke pannenkoeken zonder schuldgevoel frequent op je menu zetten. Biotona Matcha zorgt voor een extra portie antioxidanten en helpt je lichaam te detoxen. Haal die pannenkoekenpan maar boven!
Ingrediënten | |
---|---|
Boekweitbloem | ¾ kopje (85 g) |
Biotona Beginner’s Matcha | 2 theelepels |
Bakpoeder | 1 theelepel |
Baksoda | ½ theelepel |
Amandelmelk | ¾ kopje (180 ml) |
Citroensap | 1 eetlepel |
Esdoorn- of agavesiroop | 3 eetlepels |
Kokosolie, gesmolten | 1 eetlepel + extra om de koekenpan in te vetten |
Benodigdheden |
---|
Twee mengkommen, antikleef koekenpan |
- Meng de boekweitbloem, Biotona Beginner's Matcha, het bakpoeder en de baksoda in de mengkom.
- Meng in een kleinere kom de amandelmelk met het citroensap, de siroop en de kokosolie. Giet de natte ingrediënten in de kom met de droge ingrediënten en mix tot je een glad beslag bekomt.
- Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en vet deze een beetje in met kokosolie. Bak pannenkoeken aan beide kanten, draai ze om als er luchtbellen op het oppervlak verschijnen.
- Serveer warm met toppings naar keuze.