Recept
Kaki cake met duindoornsap en pompoenpitten
Wil je eens iets anders meegeven naar school dan de klassieke koekjes? Met dit recept tover je een gezonde snack uit de boekentas van je kinderen. Maar ook volwassenen smullen ervan! Deze cakejes bevatten kaki vruchten, pompoenpitten en duindoornsap. Duidoornvruchten, waarvan het sap gemaakt wordt, hebben een uitzonderlijk hoog gehalte aan vitamine C, E en K, carotenoïden en fytosterolen. Wie had gedacht dat je je dagelijkse portie vitaminen kan aanvullen met een stuk cake?
Tip: maak deze cake samen met je kinderen voor dubbel plezier!
Ingrediënten (8 cakes) | |
---|---|
Droge ingrediënten: | |
Kokosbloesemsuiker | 6 eetlepels |
Witte speltbloem | 180 g |
Zout | Snuifje |
Koekjeskruiden | 1 theelepel |
Bakpoeder | 1 theelepel |
Natte ingrediënten: | |
Esdoornsiroop | 2 eetlepels |
Sap en zeste van 1 bio citroen | 1 |
Biotona Duindoornsap | 1 eetlepel |
Plantaardige yoghurt, ongezoet | 60 g |
Olijfolie, mild | 30 g |
Kaki, geschild en in stukjes gesneden | 1 |
Voor de afwerking: | |
Biotona Pompoenpitten | Naar keuze |
Pecannootjes | Naar keuze |
Benodigdheden |
---|
Keukenmachine of blender, muffinvormpjes, oven |
- Mix alle natte ingrediënten, mix alle droge ingrediënten, meng de twee samen tot een glad deeg.
- Voeg de kaki toe aan het mengsel en vul de muffinvormpjes.
- Werk af met nootjes en de Biotona Pompoenpitten.
- Bak gedurende 25 tot 30 minuten in een voorverwarmde oven op 175°C.