Biotona
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Home
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact

Home › Blog › Kaki cake met duindoornsap en pompoenpitten

NL
  • NL
  • FR
  • EN
  • ES
  • PT
  • DE
  • Kies categorie
  • Recepten 276
    • Drinks (77)
      • Smoothies (49)
      • Shakes (9)
      • Juices & shots (14)
      • Koffie & latte (37)
      • Thee (8)
      • Mocktails & cocktails (13)
    • Huidverzorging (3)
    • Gezonde recepten (89)
      • Ontbijt (warm) (22)
      • Ontbijt (koud) (47)
      • Lunch (28)
      • Hoofdgerecht (11)
      • Desserts (53)
      • Gezonde snacks (79)
      • Hapjes (8)
      • Soep (7)
      • Sauzen & dressings (11)
    • Eetstijl (126)
      • Keto (17)
      • Raw (57)
      • Vegan (205)
  • Facts 49
  • Tips & tricks 5

Wat kan deze Ayurvedische wortel voor jou betekenen?

Ontdek nu!

Recept

Kaki cake met duindoornsap en pompoenpitten

Wil je eens iets anders meegeven naar school dan de klassieke koekjes? Met dit recept tover je een gezonde snack uit de boekentas van je kinderen. Maar ook volwassenen smullen ervan! Deze cakejes bevatten kaki vruchten, pompoenpitten en duindoornsap. Duidoornvruchten, waarvan het sap gemaakt wordt, hebben een uitzonderlijk hoog gehalte aan vitamine C, E en K, carotenoïden en fytosterolen. Wie had gedacht dat je je dagelijkse portie vitaminen kan aanvullen met een stuk cake?

Tip: maak deze cake samen met je kinderen voor dubbel plezier!

Ingrediënten (8 cakes)
Droge ingrediënten:
Kokosbloesemsuiker 6 eetlepels
Witte speltbloem 180 g
Zout Snuifje
Koekjeskruiden 1 theelepel
Bakpoeder 1 theelepel
Natte ingrediënten:
Esdoornsiroop 2 eetlepels
Sap en zeste van 1 bio citroen  1
Biotona Duindoornsap  1 eetlepel
Plantaardige yoghurt, ongezoet 60 g
Olijfolie, mild 30 g
Kaki, geschild en in stukjes gesneden 1
Voor de afwerking:
Pompoenpitten Naar keuze
Pecannootjes  Naar keuze
Benodigdheden
Keukenmachine of blender, muffinvormpjes, oven
  • Mix alle natte ingrediënten, mix alle droge ingrediënten, meng de twee samen tot een glad deeg.
  • Voeg de kaki toe aan het mengsel en vul de muffinvormpjes.
  • Werk af met nootjes en pompoenpitten.
  • Bak gedurende 25 tot 30 minuten in een voorverwarmde oven op 175°C.
Print recept

Producten die je nodig zal hebben

Duindoorn

Sap van duindoornbessen

Biotona

© 2025 Biotona
Alle rechten voorbehouden
Privacy verklaring | Disclaimer | Cookieverklaring

This website was developed with the support of
Flanders investement & trande

KeyPharm Laboratories
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact