
Recept
Raw fung-immun carrot cake
Ellen Charlotte Marie bedacht deze heerlijke veganistische worteltaart voor Biotona. Hij is raw, op deze manier blijven alle warmtegevoelige voedingsstoffen maximaal aanwezig. Ze gebruikte voor dit recept Biotona Fung-Immun en dat is niet zonder reden. Dit samengesteld poeder bevat vier verschillende medicinale paddenstoelen die gekend zijn om je natuurlijke weerstand te ondersteunen. Hier heb je ongetwijfeld op dit moment baat bij, dus waarom niet op een heerlijke en smaakvolle manier?!
Ingrediënten (10-12 personen) | |
---|---|
Medjool dadels, ontpit | 200 g |
Gember, vers | 1 stukje (2 cm) |
Biotona Fung-Immun | 1 grote eetlepel |
Zout | Snuifje |
Zeste van 1 bio citroen | 1 |
Kokosrasp, droog, ongezoet | 125 g |
Wortelen, geraspt | 300 g |
Speculooskruiden (gingerbread spices) | 1 tot 2 theelepels |
Walnoten en pecannoten (of 1 van de 2) | 60 g |
Plantaardige vetstof | 1 eetlepel |
Voor de frosting: | |
Paranoten, geweekt (voor minimum 4 u) | 200 g |
Zout | snuifje |
Kokosolie, gesmolten | 3 eetlepels |
Esdoornsiroop | 3 tot 4 eetlepels |
Citroensap | 3 eetlepels |
Benodigdheden |
---|
(Siliconen) bakvorm, food processor, diepvriezer |
- Mix alle basisingrediënten behalve de wortels in een goede food processor tot je een kleverig deeg bekomt.
- Voeg nu de geraspte wortelen toe en mix kort mee.
- Doe het deeg in een ingevette (siliconen) vierkante bakvorm en duw het aan met je handen.
- Zet min 30 minuten in de diepvries.
- Maak de frosting door alle ingrediënten te mixen in een foodprocessor tot je een dikke kleverige frosting hebt. Voeg eventueel wat meer citroensap toe.
- Werk de worteltaart af met de frosting en smeer gelijkmatig open.
- Serveer de taart met extra nootjes en een snuifje kaneel.