Biotona
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Home
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact

Home › Blog › Raw fung-immun carrot cake

NL
  • NL
  • FR
  • EN
  • ES
  • PT
  • DE
  • Kies categorie
  • Recepten 276
    • Drinks (77)
      • Smoothies (49)
      • Shakes (9)
      • Juices & shots (14)
      • Koffie & latte (37)
      • Thee (8)
      • Mocktails & cocktails (13)
    • Huidverzorging (3)
    • Gezonde recepten (89)
      • Ontbijt (warm) (22)
      • Ontbijt (koud) (47)
      • Lunch (28)
      • Hoofdgerecht (11)
      • Desserts (53)
      • Gezonde snacks (79)
      • Hapjes (8)
      • Soep (7)
      • Sauzen & dressings (11)
    • Eetstijl (126)
      • Keto (17)
      • Raw (57)
      • Vegan (205)
  • Facts 49
  • Tips & tricks 5

Wat kan deze Ayurvedische wortel voor jou betekenen?

Ontdek nu!

Recept

Raw fung-immun carrot cake

Ellen Charlotte Marie bedacht deze heerlijke veganistische worteltaart voor Biotona. Hij is raw, op deze manier blijven alle warmtegevoelige voedingsstoffen maximaal aanwezig. Ze gebruikte voor dit recept Biotona Fung-Immun en dat is niet zonder reden. Dit samengesteld poeder bevat vier verschillende medicinale paddenstoelen die gekend zijn om je natuurlijke weerstand te ondersteunen. Hier heb je ongetwijfeld op dit moment baat bij, dus waarom niet op een heerlijke en smaakvolle manier?!

Ingrediënten (10-12 personen)
Medjool dadels, ontpit 200 g
Gember, vers 1 stukje (2 cm)
Biotona Fung-Immun 1 grote eetlepel
Zout Snuifje
Zeste van 1 bio citroen 1
Kokosrasp, droog, ongezoet 125 g
Wortelen, geraspt 300 g
Speculooskruiden (gingerbread spices) 1 tot 2 theelepels
Walnoten en pecannoten (of 1 van de 2) 60 g
Plantaardige vetstof 1 eetlepel
Voor de frosting:
Paranoten, geweekt (voor minimum 4 u) 200 g
Zout snuifje
Kokosolie, gesmolten 3 eetlepels
Esdoornsiroop 3 tot 4 eetlepels
Citroensap 3 eetlepels
Benodigdheden
(Siliconen) bakvorm, food processor, diepvriezer
  • Mix alle basisingrediënten behalve de wortels in een goede food processor tot je een kleverig deeg bekomt.
  • Voeg nu de geraspte wortelen toe en mix kort mee.
  • Doe het deeg in een ingevette (siliconen) vierkante bakvorm en duw het aan met je handen.
  • Zet min 30 minuten in de diepvries.
  • Maak de frosting door alle ingrediënten te mixen in een foodprocessor tot je een dikke kleverige frosting hebt. Voeg eventueel wat meer citroensap toe.
  • Werk de worteltaart af met de frosting en smeer gelijkmatig open.
  • Serveer de taart met extra nootjes en een snuifje kaneel.
Print recept

Producten die je nodig zal hebben

Fung-Immun

Subliem poeder van paddenstoelen

Biotona

© 2025 Biotona
Alle rechten voorbehouden
Privacy verklaring | Disclaimer | Cookieverklaring

This website was developed with the support of
Flanders investement & trande

KeyPharm Laboratories
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact