Recept
Donderslagkoekjes door Sofie Dumont
Sofie Dumont maakte in het weekend uitsteekkoekjes met speltbloem en kokosbloesemsuiker. Biotona Rodebietensapconcentraat en Premium Matcha zorgen voor de funky kleurtjes!
Je kan haar recept ook hier terugvinden.
Ingrediënten | |
---|---|
Koekjes: | |
Zachte boter | 120 g |
Melk | 60 ml |
Esdoornsiroop | 120 ml |
Vanillestok | 1 |
Snuifje zout | |
Bakpoeder | 1 ½ theelepel |
Speltbloem | 340 g |
Kokosbloesemsuiker | 100 g |
Groen glazuur: | |
Poedersuiker | 2 eetlepels |
Matchapoeder | 1 theelepel |
Citroensap | |
Rood glazuur: | |
Poedersuiker | 2 eetlepels |
Biotona Rodebietensap- concentraat |
1 eetlepel |
Wit glazuur: | |
Poedersuiker | 2 eetlepels |
Citroensap |
- Koekjes:
Meng boter, melk, esdoornsiroop, merg van vanillestok en zout. Zeef het bakpoeder en voeg toe. Klop goed dooreen (het kan geen kwaad als dit lichtjes schift).
Zeef de speltbloem erover en meng kort tot een homogene deegbal. Leg op plastiekfolie, duw plat en pak in. Laat minimum 2 u opstijven. - Versiering:
Groen glazuur: Meng poedersuiker met matcha. Voeg citroen toe tot je een mooie gladde massa bekomt.
Rood glazuur: Meng poedersuiker met rodebietensap en meng tot een gladde massa.
Wit glazuur: Meng poedersuiker met citroensap tot een gladde massa - Neem het deeg uit de koelkast. Bestrooi met bloem en klop plat tussen 2 bladen bakpapier. Rol het deeg uit met wat extra bloem aan beide kanten zodat het deeg er niet aan kleeft. Steek de vormpjes uit. Leg op een ovenplaat met bakpapier en bak 8 min op 180°. Laat afkoelen.
- Glazuur in verschillende spuitzakjes doen (knip een klein hoekje af: dit laat toe heel fijn te versieren). Laat je creativiteit de vrije loop: versier met de verschillende soorten glazuur.
- TIP: Indien je de koekjes lactosevrij wil, vervang je de boter door 120 ml kokosolie en gebruik je plantaardige melk.
- Hou je van kaneel? Voeg dan 1 tl kaneel aan het recept toe.