Biotona
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Home
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact

Home › Blog › Donderslagkoekjes door Sofie Dumont

NL
  • NL
  • FR
  • EN
  • ES
  • PT
  • DE
  • Kies categorie
  • Recepten 276
    • Drinks (77)
      • Smoothies (49)
      • Shakes (9)
      • Juices & shots (14)
      • Koffie & latte (37)
      • Thee (8)
      • Mocktails & cocktails (13)
    • Huidverzorging (3)
    • Gezonde recepten (89)
      • Ontbijt (warm) (22)
      • Ontbijt (koud) (47)
      • Lunch (28)
      • Hoofdgerecht (11)
      • Desserts (53)
      • Gezonde snacks (79)
      • Hapjes (8)
      • Soep (7)
      • Sauzen & dressings (11)
    • Eetstijl (126)
      • Keto (17)
      • Raw (57)
      • Vegan (205)
  • Facts 49
  • Tips & tricks 5

Wat kan deze Ayurvedische wortel voor jou betekenen?

Ontdek nu!

Recept

Donderslagkoekjes door Sofie Dumont

Sofie Dumont maakte in het weekend uitsteekkoekjes met speltbloem en kokosbloesemsuiker. Biotona Rodebietensapconcentraat en Premium Matcha zorgen voor de funky kleurtjes!
Je kan haar recept ook hier terugvinden.

Ingrediënten
Koekjes:
Zachte boter 120 g
Melk 60 ml
Esdoornsiroop 120 ml
Vanillestok 1
Snuifje zout
Bakpoeder 1 ½ theelepel
Speltbloem 340 g
Kokosbloesemsuiker 100 g
Groen glazuur:
Poedersuiker 2 eetlepels
Matchapoeder 1 theelepel
Citroensap
Rood glazuur:
Poedersuiker 2 eetlepels
Biotona Rodebietensap-
concentraat
1 eetlepel
Wit glazuur:
Poedersuiker 2 eetlepels
Citroensap
  • Koekjes:
    Meng boter, melk, esdoornsiroop, merg van vanillestok en zout. Zeef het bakpoeder en voeg toe. Klop goed dooreen (het kan geen kwaad als dit lichtjes schift).

    Zeef de speltbloem erover en meng kort tot een homogene deegbal. Leg op plastiekfolie, duw plat en pak in. Laat minimum 2 u opstijven.
  • Versiering:
    Groen glazuur: Meng poedersuiker met matcha. Voeg citroen toe tot je een mooie gladde massa bekomt.

    Rood glazuur: Meng poedersuiker met rodebietensap en meng tot een gladde massa.

    Wit glazuur: Meng poedersuiker met citroensap tot een gladde massa
  • Neem het deeg uit de koelkast. Bestrooi met bloem en klop plat tussen 2 bladen bakpapier. Rol het deeg uit met wat extra bloem aan beide kanten zodat het deeg er niet aan kleeft. Steek de vormpjes uit. Leg op een ovenplaat met bakpapier en bak 8 min op 180°. Laat afkoelen.
  • Glazuur in verschillende spuitzakjes doen (knip een klein hoekje af: dit laat toe heel fijn te versieren). Laat je creativiteit de vrije loop: versier met de verschillende soorten glazuur.
  • TIP: Indien je de koekjes lactosevrij wil, vervang je de boter door 120 ml kokosolie en gebruik je plantaardige melk.
  • Hou je van kaneel? Voeg dan 1 tl kaneel aan het recept toe.
Print recept

Producten die je nodig zal hebben

Beginner's Matcha

Voor een “first date” met Matcha

Premium Matcha

Voor dagelijks gebruik

Extra premium matcha

Voor de ware Matcha-liefhebber

Rode biet

Sapconcentraat van rode bieten

Biotona

© 2025 Biotona
Alle rechten voorbehouden
Privacy verklaring | Disclaimer | Cookieverklaring

This website was developed with the support of
Flanders investement & trande

KeyPharm Laboratories
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact