
Recept
Creamy Carrot Ginger Soup
In het najaar heeft iedereen wel nood aan dat tikkeltje extra energie. Een soepje is niet alleen verwarmend in deze frisse tijden, het geeft je ook de broodnodige vitaminen en mineralen. Deze soep werd verfijnd met Biotona Kurkuma. De kurkumawortels voor Biotona worden 100% biologisch gekweekt en direct na de oogst en de selectie gedroogd en verwerkt tot een poeder, dat qua smaak, geur en kleur erg dicht aansluit bij de verse wortel. Het droogproces, waarbij geen verhitting aan te pas komt, zorgt er ook voor dat de natuurlijk aanwezige voedingsstoffen en fytonutriënten optimaal behouden blijven.
Ingrediënten | |
---|---|
Olijfolie | 1 eetlepel |
Middelgrote gele ui, in blokjes gesneden | 1 |
Middelgrote wortels, geschild en in blokjes gesneden | 3 |
Middelgrote aardappel, geschild en in blokjes gesneden | 1 |
Verse gember in blokjes gesneden | Stuk van 1,5 cm |
Hete groentebouillon of water | 500 ml |
Kokosmelk | ½ kopje |
Biotona Kurkuma | 2 theelepels |
Zeezout | ½ theelepel (of meer naar smaak) |
Zwarte peper van de molen | Naar smaak |
Ter garnering: | |
Pompoenpitten, geroosterd in een droge koekenpan | 2 eetlepels |
Gehakte verse peterselie | Naar smaak |
- Verhit olijfolie in een kookpan.
- Doe de ui in de hete pan en stoof ongeveer 2 minuten of tot ze doorschijnend zijn.
- Voeg de wortels, de aardappel en de gember toe en stoof nog een minuut, roer regelmatig om verbranding te voorkomen.
- Voeg voldoende bouillon of water toe om de groenten onder te zetten (ongeveer 500 ml) en breng aan de kook.
- Dek de pan af en laat de soep ongeveer 15 minuten op laag vuur sudderen, of tot de groenten gaar zijn.
- Doe de soep daarna samen met kokosmelk, kurkuma en zeezout in een blender.
- Mix tot het romig is.
- Voeg zwarte peper toe en roer goed. Proef en pas indien nodig zout en peper aan.
- Verdeel de soep in kommen, garneer met geroosterde pompoenpitten en gehakte peterselie. Serveer onmiddellijk.