Recept
Cranberry Muffins
Op zoek naar het lekkerste recept voor muffins? Gevonden! Niet alleen heerlijk als tussendoortje maar ook als start van de dag een complete voltreffer! Het Biotona Veenbessenssapconcentraat zorgt er tevens voor dat je met een goede portie antioxidanten aan je dag kan beginnen. Deze stoffen beschermen weefsels tegen schade. Lekker én goed voor de gezondheid!
Ingrediënten | |
---|---|
Bloem (volkoren, spelt of een mix van beiden), | 1,5 kopje |
Kokosbloesemsuiker | ½ kopje |
Bakpoeder | 1 theelepel |
Zuiveringszout (natriumbicarbonaat) | 1 theelepel |
Zeezout | ¼ theelepel |
Kaneel | 1 theelepel |
Rijstmelk | ¾ kopje |
Biotona Veenbessensap-concentraat | 3 eetlepels |
Kokosolie, gesmolten | ¼ kopje |
Veenbessen, vers of bevroren | ½ kopje |
Benodigdheden |
---|
Grote en kleine mengkom, oven |
- Meng de bloem, de kokosbloesemsuiker, het bakpoeder, het zuiveringszout, het zout en de kaneel in een grote mengkom.
- Meng alle natte ingrediënten – de rijstmelk, het Biotona Veenbessensapconcentraat en de kokosolie in een kleinere mengkom.
- Voeg de natte ingrediënten toe aan de grote mengkom en roer om tot er een geheel gevormd is (niet ‘overmengen’). Meng de veenbessen voorzichtig onder het deeg.
- Verdeel het deeg over de muffinvormpjes en bak ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.