
Recept
Camu camu acerola dressing
Last van een loopneus, kriebelhoestjes of een continu vermoeid gevoel? Met deze Camu camu acerola dressing, die barst van de vitamine C, boost je de natuurlijke afweer van het hele gezin op een leuke, eenvoudige en natuurlijke manier, dat is toch mooi meegenomen? Biotona Bio Camu camu & Acerola Raw is een mengsel van 100% biologisch acerola- en camu camupoeder.
Camu camu is een gele tot paarsrode vrucht die groeit aan bomen in het Amazonegebied in Zuid-Amerika. De camu camu in dit poeder komt uit Peru. Volgens onderzoek bevat camu camu ongeveer 2% vitamine C, afhankelijk van de rijpheid van de vrucht. Ter vergelijking: een citroen, bekend om zijn hoge vitamine C-waarde, bevat maar 0,5%. Het tweede ingrediënt, de acerola oftewel West-Indische kers, groeit dan weer op de Antillen, en in Centraal- en Zuid-Amerika. Ook deze bessen zijn een belangrijke bron van vitamine C: ze bevatten maar liefst 30 à 100 keer meer vitamine C dan een sinaasappel!
Ingrediënten | |
---|---|
Cashewnoten | ½ kopje |
Knoflook | 2 teentjes |
Mosterd | 1 theelepel |
Kappertjes | 2 theelepels + 2 theelepels pekel |
Tamari | 1 eetlepel |
Biotona Camu camu + Acerola | 1 theelepel |
Olijfolie | 4 eetlepels |
Water, gefilterd | ¼ kopje of meer indien nodig |
Benodigdheden |
---|
Kleine blender of staafmixer (onderdompeling) |
- Meng alle ingrediënten tot een glad en romig mengsel. Voeg meer water toe als het te dik is.
- Serveer met salades of gegrilde groenten. Tot 3 dagen houdbaar in de koelkast.