Biotona
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Home
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact

Home › Blog › Camu camu acerola dressing

NL
  • NL
  • FR
  • EN
  • ES
  • PT
  • DE
  • Kies categorie
  • Recepten 276
    • Drinks (77)
      • Smoothies (49)
      • Shakes (9)
      • Juices & shots (14)
      • Koffie & latte (37)
      • Thee (8)
      • Mocktails & cocktails (13)
    • Huidverzorging (3)
    • Gezonde recepten (89)
      • Ontbijt (warm) (22)
      • Ontbijt (koud) (47)
      • Lunch (28)
      • Hoofdgerecht (11)
      • Desserts (53)
      • Gezonde snacks (79)
      • Hapjes (8)
      • Soep (7)
      • Sauzen & dressings (11)
    • Eetstijl (126)
      • Keto (17)
      • Raw (57)
      • Vegan (205)
  • Facts 49
  • Tips & tricks 5

Wat kan deze Ayurvedische wortel voor jou betekenen?

Ontdek nu!

Recept

Camu camu acerola dressing

Last van een loopneus, kriebelhoestjes of een continu vermoeid gevoel? Met deze Camu camu acerola dressing, die barst van de vitamine C, boost je de natuurlijke afweer van het hele gezin op een leuke, eenvoudige en natuurlijke manier, dat is toch mooi meegenomen? Biotona Bio Camu camu & Acerola Raw is een mengsel van 100% biologisch acerola- en camu camupoeder.

Camu camu is een gele tot paarsrode vrucht die groeit aan bomen in het Amazonegebied in Zuid-Amerika. De camu camu in dit poeder komt uit Peru. Volgens onderzoek bevat camu camu ongeveer 2% vitamine C, afhankelijk van de rijpheid van de vrucht. Ter vergelijking: een citroen, bekend om zijn hoge vitamine C-waarde, bevat maar 0,5%. Het tweede ingrediënt, de acerola oftewel West-Indische kers, groeit dan weer op de Antillen, en in Centraal- en Zuid-Amerika. Ook deze bessen zijn een belangrijke bron van vitamine C: ze bevatten maar liefst 30 à 100 keer meer vitamine C dan een sinaasappel!

Ingrediënten
Cashewnoten ½ kopje
Knoflook 2 teentjes
Mosterd 1 theelepel
Kappertjes 2 theelepels + 2 theelepels pekel
Tamari 1 eetlepel
Biotona Camu camu + Acerola 1 theelepel
Olijfolie 4 eetlepels
Water, gefilterd ¼ kopje of meer indien nodig
Benodigdheden
Kleine blender of staafmixer (onderdompeling)
  • Meng alle ingrediënten tot een glad en romig mengsel. Voeg meer water toe als het te dik is.
  • Serveer met salades of gegrilde groenten. Tot 3 dagen houdbaar in de koelkast.
Print recept

Producten die je nodig zal hebben

Camu camu + Acerola

Poeder van 2 vitamine C-rijke bessen

Biotona

© 2025 Biotona
Alle rechten voorbehouden
Privacy verklaring | Disclaimer | Cookieverklaring

This website was developed with the support of
Flanders investement & trande

KeyPharm Laboratories
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact