Recept
Bananencake met kokos en matcha
Deze heerlijk romige cake met kokos, banaan, amandel en dadels is verrijkt met Biotona Kokosmelk en versierd met Biotona Matcha. Een feestje om naar te kijken en een nog groter feest om te eten!
Ingrediënten (voor een springvorm van 15 cm) | |
---|---|
Voor de korst: | |
Amandelen, rauw | 160 g |
Versnipperde kokosnoot, ongezoet | 45 g |
Medjool dadels, ontpit | 3 |
Zout van goede kwaliteit | Een snufje |
Ahornsiroop | 2 eetlepels |
(indien nodig) Koud water | 1-2 eetlepels |
Voor de vulling: | |
Volvette kokosmelk | 200 ml |
Banaan, rijp | 1 |
Ahornsiroop | 2 eetlepels |
Biotona bio Kokosmelk | 45 g |
Biotona bio Premium Matcha | 2 theelepels |
Benodigdheden |
---|
Keukenmachine, staafmixer, springvorm van 15 cm, bakpapier |
- Doe de amandelen, de geraspte kokosnoot en de medjool dadels in een keukenmachine om de korst te maken. Mix tot een kruimelige consistentie.
- Voeg zout en ahornsiroop toe en mix nogmaals. Als de kruimels tussen je vingers blijven plakken, is het klaar. Als het niet kleverig genoeg is, voeg dan 1 of 2 eetlepels koud water toe en mix tot het goed is gemengd.
- Bekleed de bodem van een kleine springvorm (15 cm) met bakpapier. Duw de korst aan in de bodem, zodat een gelijkmatige laag ontstaat. Zet in de vriezer terwijl je de vulling bereidt.
- Voeg alle ingrediënten voor de vulling, behalve het matchapoeder, toe aan een krachtige blender. Mix tot een gladde massa. Voeg het matchapoeder toe en mix tot het goed gemengd is.
- Giet de vulling op de gekoelde korst en zet terug in de vriezer. Laat het minimaal 2 uur zitten. Je kunt de taart de hele nacht laten zitten, maar dan haal je hem best 30 minuten voor het serveren uit de vriezer.