Recept
Ayurvedic curry with curcuma and reishi
Deze curry is tegelijkertijd verrukkelijk, voedend en heeft een hoog gehalte aan ‘comfort food’. De toevoeging van zowel Biotona Kurkuma als Biotona Reishi zorgt ervoor dat je je weerstand verhoogt. Dit is dus meer dan een warme kom vol lekkers, smullen maar!
Ingrediënten | |
---|---|
Olijfolie of ghee | 1 eetlepel |
Ajuin, gesneden in blokjes | 1 |
Knoflookteentjes, fijngesneden | 3 |
Gele currypasta, biologisch | 2 eetlepels |
Kokosmelk | 250 ml |
Pompoen, gesneden in blokjes | 3 kopjes |
Kikkererwten uit blik, gespoeld en uitgelekt | 1,5 kopje |
Biotona Reishi poeder | 1 theelepel |
Biotona Kurkuma poeder | 1 theelepel |
Zout en chilipoeder | Naargelang smaak |
Benodigdheden |
---|
Kookpot |
- Gooi de olijfolie of ghee, ajuin en knoflook in een kookpot. Bak 3 minuten of tot de ajuinen doorzichtig worden. Roer regelmatig om.
- Voeg de currypasta en kokosmelk toe. Klop op tot de currypasta volledig opgelost is. Breng aan de kook.
- Voeg de blokjes pompoen en kikkererwten toe. Bedek de kookpot en laat 20 minuten koken, of tot je er gemakkelijk met een vork in kunt prikken.
- Verwijder van het vuur. Voeg de Biotona Reishi en de Biotona Kurkuma poeder toe en roer om. Voeg zout en chilipoeder toe naargelang smaak.
- Serveer warm met pompoenzaadjes en avocado. Dit kan ook geserveerd worden met rijst.