Recept
Glutenvrije kurkuma aardappel “pancake tacos”
Mensen met een glutenintolerantie moeten vrijwel alle voeding die granen bevat laten staan. Hoe fijn is het dan om gemakkelijk een heerlijke aardappeltaco te kunnen bereiden! Met toegevoegde Biotona Curcuma Raw krijgt je taco niet alleen een vrolijk kleurtje maar geniet je van de vele gezondheidsvoordelen van kurkuma. Denk hierbij aan een krachtige antioxidantwerking, de gezondheid van pezen en gewrichten en een goede vetvertering. Ook het zenuwstelsel heeft baat bij deze alleskunner. De toegevoegde kokosmelk levert energie en bevordert de darmfunctie. Maak er een lekkere groententopping bij en eet smakelijk en glutenvrij!
Ingrediënten (6-8 taco shells) | |
---|---|
Aardappelen, geschild, in stukjes gesneden en gestoomd | 250 g |
Biotona Kokosmelk | 2 eetlepels (+ meer indien nodig) |
Tapiocameel | 60 g |
Havermeel | 30 g |
Biotona kurkumapoeder | ½ theelepel |
Zeezout | ¼ theelepel |
Benodigdheden |
---|
Mengkom, aardappelstamper |
- Doe de gestoomde aardappelen samen met 2 eetlepels kokosmelk in een kom. Pureer met een aardappelstamper.
- Voeg tapiocameel, havermeel, kurkumapoeder en zeezout toe. Meng met een vork en kneed met je handen tot er een zacht en elastisch deeg ontstaat (de consistentie van plasticine).
- Als het deeg te droog en kruimelig is (dit kan gebeuren als de aardappelen erg droog en zetmeelrijk zijn), voeg dan een klein beetje kokosmelk toe, tot je de juiste consistentie hebt.
- Vorm het aardappeldeeg tot een rol en snij deze in 6 gelijke stukken.
- Leg elk stuk op een bestoven vel bakpapier en druk aan tot een schijf. Rol met een bestoven deegroller uit tot een dikte van ongeveer 2-3 mm. Afhankelijk van hoe groot je je tortilla's wilt hebben, kun je er ronde vormen uitsnijden of gewoon de onregelmatige randen met een mes bijsnijden.
- Bak de tortilla's in een hete, droge pan met antiaanbaklaag gedurende 2-3 minuten aan elke kant, of tot ze mooi bruin zijn.