Recept
Yoghurt-ijsje met vlierbes
Voor dit heerlijk romige yoghurtijsje heb je geen ijsmachine nodig én ook geen room! Géén geraffineerde suiker, maar wat esdoornsiroop zorgt hier voor een zoete toets. Deze verfrissende ijsjes kleuren prachtig paars dankzij het vlierbessenconcentraat. Vlierbes is vooral gekend als weerstandondersteunend middel in de winter. Maar ook tijdens de warme maanden kan je het gebruiken! Smaakvol én gezond. Dit is een basisrecept, laat je creativiteit de vrije loop voor dagelijks genot!
Ingrediënten (4 porties) | |
---|---|
Natuurlijke yoghurt, natuur of op basis van kokosnoot | 2 kopjes |
Biotona Vlierbessensapconcentraat | 4 eetlepels |
Esdoornssiroop | 4 eetlepels |
Biotona Power Granola Daily, vermalen | 4 eetlepels |
Benodigdheden |
---|
Mengkom, ijslollyvormen |
- Doe de yoghurt en de esdoornsiroop in een mengkom. Meng goed.
- Giet het Biotona Vlierbessensapconcentraat in de kom met yoghurt en meng met een lepel, maar meng het niet helemaal. Maak dat je nog strepen vlierbessensapconcentraat ziet, dit zal een mooi effect geven aan de ijslolly’s.
- Verdeel het yoghurtmengsel over 4 ijslollyvormpjes, werk elke ijslolly af met een eetlepel Biotona Power Granola Daily en druk deze voorzichtig in de yoghurt.
- Steek een stok in elke ijslolly. Zet ze 6 uur (minimaal) of de ganse nacht in de vriezer.