Recept
Bieten ravioli met matcha cashew vulling
Deze heerlijke vegan ravioli barst van de smaak, kleur en superfoods. De vegan cashew kaas is een geweldige vervanger voor kaas. Magnifiek romig en voedzaam! Rodebietensappoeder geeft de ravioli zijn magentarode kleur en levert ook heel wat (fyto)nutriënten. Matcha zorgt dan weer voor de groene kleur van de vegan ‘kaas’ vulling!
Ingrediënten (2 porties (= 16 raviolis)) | |
---|---|
Pastameel of patentbloem (of glutenvrije patentbloem) | 150 g |
Biotona Rode Biet | 1 theelepel |
Fijn zeezout | ½ theelepel |
Olijfolie | 1 eetlepel |
Warm water | 80 ml |
Voor de vulling: | |
Cashews, ongeroosterd en ongezouten | 140 g |
Amandelmelk, ongezoet | 2 eetlepels |
Citroensap | 2 tablespoons |
Biotona Matcha | 1 theelepel |
Zeezout | ½ theelepel |
Knoflookpoeder | ½ theelepel |
Uienpoeder | ½ theelepel |
Zwarte peper | Naar smaak |
Om te serveren: | |
Olijfolie (of boter of vegan boter) | 2 eetlepels |
Salie | 6-8 bladeren |
Benodigdheden |
---|
Kleine kom, mengkom, zeef, keukenfolie, staafmixer, glad werkoppervlak, deegroller, ravioli-snijder (of mes en vork), grote kookpot, pan |
- Plaats de cashewnoten in een kom. Voeg gekookt water toe, voldoende om de noten te bedekken. Zet opzij en laat 30 minuten weken.
- Zeef de bloem in de mengkom. Voeg Biotona Rode Biet en zout toe. Meng tot één geheel.
- Voeg olie en warm water toe aan de kom met bloem. Meng met een lepel tot het grofweg vermengd is met elkaar. Kneed daarna met je handen tot je een glad en elastisch deeg hebt. Indien je glutenvrij deeg gebruikt, kan je eventueel een extra eetlepel bloem of water toevoegen om de consistentie aan te passen. De consistentie kan anders zijn doordat elke glutenvrije bloemmix net iets anders werkt.
- Vorm het pastadeeg in een bal, wikkel het in keukenfolie en laat 30 minuten rusten.
- Bereid ondertussen de vulling. Gebruik een staafmixer om de geweekte en uitgelekte cashewnoten te mengen met alle overige ingrediënten. Proef en voeg kruiden toe indien nodig.
- Strooi een beetje bloem op een schoon en glad werkoppervlak. Rol het deeg zo dun mogelijk uit met een deegroller. Probeer te rollen tot een vierkante of rechthoekige vorm.
- Snijd met een scherp mes de pastalaag in 2 gelijke delen.
- Verdeel 16 theelepels van de cashew-matcha-vulling over een van de lagen en probeer ongeveer 2,5 cm ruimte te laten tussen elke theelepel. Gebruik koud water en je vingers om de ruimtes tussen de vulling, waar de ravioli zal sluiten, lichtjes te bevochtigen.
- Bedek voorzichtig met de tweede laag pasta en druk met je vingers op de lege ruimtes tussen de vulling.
- Gebruik een ravioli-snijder of een scherp mes om raviolivormen te maken. Indien je een mes gebruikt, druk dan met een vork rond de randen van elke ravioli om ervoor te zorgen dat deze goed sluit.
- Kook de ravioli in een grote kookpot met licht gezouten, heet water. Kook nog gedurende 2-3 minuten zodra ze aan de oppervlakte komen.
- Voeg de olijfolie (of boter) en de salieblaadjes toe aan een pan en verwarm tot ze warm en geurig zijn. Giet over de vers gekookte ravioli. Serveer onmiddellijk.