Recept
Pink moon milk met rode biet
Deze kruidige Pink moon milk heeft zijn romantische kleur te danken aan het Biotona Rode bietenpoeder. Hou je niet van de aardse smaak van rode bieten? Geen probleem. Biotona rodebietensappoeder smaakt heerlijk zoet waardoor het aanzoeten van deze latte zelfs overbodig wordt.
Ingrediënten (1 portie) | |
---|---|
Amandel- of havermelk | 200-300 ml |
Biotona Rode bietensappoeder | 1 theelepel |
Biotona Maca | 1 theelepel |
(optioneel) Kaneel | Een snufje |
(optioneel) Kardemom | Snufje |
(optioneel) Biotona MCT olie | 1-2 theelepels |
(optioneel) Ahornsiroop of rauwe honing | 1 theelepel |
Voor de topping: | |
Gedroogde roze korenbloemblaadjes | 1 theelepel |
Biotona Rode bietensappoeder | Een snufje |
Benodigdheden |
---|
Kleine sauspan, blender of elektrische melkopschuimer |
- Verwarm de plantaardige melk in een steelpannetje, tot hij heel warm en dampig is, maar zonder te koken.
- Voeg het Biotona rodebietensappoeder, het Biotona macapoeder en, indien gewenst, kaneel, kardemom en MCT olie toe. Doe dit mengsel in de blender en mix tot het schuimig is of gebruik een elektrische melkopschuimer om het in de steelpan te mixen.
- Voeg zoetstof toe naar smaak (sommige plantaardige melken zijn van nature mild van smaak en bietenpoeder is ook lichtzoet, dus misschien heb je geen zoetstof nodig).
- Giet over in een mok, werk eventueel af met roze korenbloemblaadjes en/of een snufje rodebietenpoeder en geniet!