
Recept
Yerba maté smoothie met perzik en amandel
Geniet van deze heerlijke zomerse smoothie met het typisch Zuid-Amerikaanse ingrediënt Yerba maté theepoeder (Ilex paraguariensis) dat tal van gezondheidsvoordelen heeft. Het is opwekkend en maakt je alert, net als bij koffie maar dan zonder het gejaagde gevoel. Daarnaast heeft het een ontgiftende werking en de electrolytenbalans in je lichaam blijft op peil waardoor een opgeblazen gevoel en vochtophopingen verminderen. Bovendien zit Yerba maté boordevol antioxidanten die je cellen beschermen en verouderingsverschijnselen helpen tegengaan.
Ingrediënten (1) | |
---|---|
Perzik, bevroren in schijfjes | 1 cup |
Amandelboter | 1 tsp |
Biotona Yerba mate | 1 tsp |
Kardemom, gemalen | een snufje |
Amandelmelk, ongezoet | 240 ml |
Als topping (optioneel): | |
Amandelschilfers | Naar keuze |
Gedroogde korenbloemblaadjes | Naar keuze |
Biotona Yerba mate | Een scheutje |
Benodigdheden |
---|
Blender |
- Mix alle ingrediënten (behalve de toppings) in een blender op hoge snelheid gedurende ongeveer 60 seconden, of tot het volledig glad is.
- Giet in een kopje, versier eventueel en serveer direct.