Recept
Homemade coconut bars
Heel wat mensen hebben ’s namiddags nood aan een zoet tussendoortje of een snelle energieboost bij een kopje koffie of thee. Trakteer jezelf eens op deze coconut bars met hun chocoladeomhulling. Serveer als energiereep fris uit de koelkast, zo smaakt die het lekkerste, is hij lang houdbaar en heb je altijd een kleine voorraad! Je hebt maar vijf ingrediënten nodig en het is in een mum van tijd klaar. Om volop te genieten zonder schuldgevoel!
Ingrediënten | |
---|---|
Geraspte kokos, ongezoet | 1 kopje |
Biotona Kokosmelk | ¼ kopje |
Kokosolie | 3 eetlepels |
Agavesiroop | 3 eetlepels |
Pure chocolade | 80 g |
- Meng de geraspte kokos en het kokosmelkpoeder in een mengkom.
- Smelt de kokosolie en voeg deze samen met de agavesiroop toe aan de kom. Meng goed, totdat je de consistentie van nat zand bekomt.
- Druk het mengsel stevig aan op een schotel bekleed met bakpapier.
- Plaats de schotel enkele uren in de diepvries.
- Smelt de chocolade.
- Snijd het bevroren kokosmengsel in plakjes, bedek elke plak met chocolade en plaats de repen nog even in de koelkast alvorens ze te serveren.
- Bewaar in de koelkast.