Biotona
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Home
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact

Home › Blog › Granaatappelsiroop, heerlijke smaakmaker

NL
  • NL
  • FR
  • EN
  • ES
  • PT
  • DE
  • Kies categorie
  • Recepten 279
    • Drinks (77)
      • Smoothies (51)
      • Shakes (9)
      • Juices & shots (14)
      • Koffie & latte (37)
      • Thee (8)
      • Mocktails & cocktails (13)
    • Huidverzorging (4)
    • Gezonde recepten (89)
      • Ontbijt (warm) (22)
      • Ontbijt (koud) (48)
      • Lunch (28)
      • Hoofdgerecht (11)
      • Desserts (54)
      • Gezonde snacks (79)
      • Hapjes (8)
      • Soep (7)
      • Sauzen & dressings (11)
    • Eetstijl (126)
      • Keto (17)
      • Raw (57)
      • Vegan (205)
  • Facts 49
  • Tips & tricks 5

Wat kan deze Ayurvedische wortel voor jou betekenen?

Ontdek nu!

Recept

Granaatappelsiroop, heerlijke smaakmaker

Als je houdt van de keuken van Ottolenghi (een bekende Israëlische chef) dan heb je vaak speciale smaakmakers nodig zoals dadelsiroop, za'atar kruiden, … en ook granaatappelmelasse! Deze siroop is verkrijgbaar bij de meeste Turkse en Marokkaanse winkels, maar je kan het ook zelf maken met Biotona bio Granaatappel.

Dit is reeds een heel puur en geconcentreerd sap, maar door deze zoeter te maken is dit een lekkere siroop die je kan gebruiken bij talrijke warme (groenten)ovenschotels, zoals deze salade met worteltjes uit de oven of deze geroosterde bloemkool. Smakelijk!

Ingrediënten (1 bokaal)
Biotona bio Granaatappel 240 ml
Dadelstroop of andere siroop naar keuze 2 eetlepels
Citroensap 1 eetlepel
Benodigdheden
Steelpan, glazen bokaal
  • Voeg de Biotona bio Granaatappel, dadelsiroop en citroensap toe aan een steelpan. Breng het geheel al roerend aan de kook.
  • Laat ongeveer 5 minuten sudderen op een laag vuur. Langer koken is niet nodig, want het sap is al geconcentreerd.
  • Haal van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur. De substantie zal dikker worden als het is afgekoeld. Vul een glazen bokaaltje en bewaar tot een maand lang in de koelkast.
Print recept

Producten die je nodig zal hebben

Granaatappel

Sapconcentraat van Mediterrane granaatappels

Biotona

© 2025 Biotona
Alle rechten voorbehouden
Privacy verklaring | Disclaimer | Cookieverklaring

This website was developed with the support of
Flanders investement & trande

KeyPharm Laboratories
  • Over Biotona
  • Keurmerken
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Pers
  • Contact