Recept
Berry iced tea
Met deze Berry iced tea heb je al je favoriete bessen in een kopje! Je maakt het met de heerlijke kleurrijke mix van gedroogde Biotona SuperBerries. De mix bevat blauwe bessen, veenbessen, granaatappelpitjes, gojibessen, physalis-bessen en witte moerbeien. Wilde blauwe bessen groeien in Canada en het Noordoosten van de VS. De Noord-Amerikaanse cranberry of veenbes is een dieprode kleine en zure vrucht. De granaatappelpitjes zijn heerlijk zoet en knapperig. De orranje-rode, erg smaakvolle gojibessen, worden al meer dan 3000 jaar gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde. De Physalis peruviana of Incabes is inheems in het Amazonegebied van Zuid-Amerika en voor de lokale bevolking al eeuwenlang een gekende zuurzoete lekkernij. De witte moerbei groeit in warmere en subtropische gebieden aan bladverliezende bomen.
Ingrediënten | |
---|---|
Water | 500 ml |
Biotona SuperBerries | 2 eetlepels |
Om te serveren: | IJsblokjes, schijfjes citroen |
Benodigdheden |
---|
Kleine kookpan |
- Voeg water toe aan een kookpan en warm op tot het punt waarop het heet en dampend is, maar niet kookt.
- Haal van het vuur, voeg 2 eetlepels Biotona SuperBerries toe en zet het opzij om te laten trekken en afkoelen.
- Eenmaal afgekoeld tot kamertemperatuur kunt u de infusie in de koelkast plaatsen om nog verder te koelen.
- Serveer met ijsblokjes en schijfjes citroen.