Recept
Chlorella & spirulina avocado toast
Smakelijk, voedzaam en kleurrijk broodbeleg is zo gemaakt met Biotona bio Chlorella + Spirulina Raw! De microalgen bevatten zeer veel proteïnen met een uitstekend aminozuurprofiel. Chlorella of letterlijk ‘klein groen blaadje’ ondersteunt de leverwerking en de inwendige reiniging en spirulina draagt bij tot de gewichtscontrole. Laat je verrassen!
Ingrediënten (1 portie) | |
---|---|
Zuurdesembrood | 1 grote snede |
Avocado, rijp | 1 medium |
Biotona bio Chlorella + Spirulina Raw | 1 theelepel |
Limoensap | 1 eetlepel |
Zeezout | Naar smaak |
Kerstomaatjes | 4, gehalveerd of in vieren gesneden |
Sesamzaadjes, zwart of wit | 1 theelepel |
Benodigdheden |
---|
Mengkom, vork |
- Rooster het brood naar wens.
- Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en het vel.
- Pureer in de mengkom de helft van de avocado met het limoensap, de Biotona bio Chlorella + Spirulina Raw en het zeezout.
- Snijd de tweede helft van de avocado in plakjes.
- Verdeel het avocado-mengsel over het brood, bedek met de gesneden avocado, de cherrytomaatjes en een snufje sesamzaadjes.