Recept
Avocado moringa dressing
Deze dressing is een natuurlijke multivitamine boost dankzij de toevoeging van Biotona Moringa. De bladeren van de moringaboom barsten van vitaminen en mineralen, en zijn erg interessant om onze voeding mee te verrijken. De moringaboom wordt beschouwd als de meest bruikbare boom op aarde. Bijna elk onderdeel kan verwerkt worden tot voedsel of voor andere nuttige doeleinden. De bomen, en dan vooral de bladeren, worden zelfs gebruikt om ondervoeding tegen te gaan in ontwikkelingslanden vanwege hun exceptionele voedingswaarde. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij ‘wonderboom’ genoemd wordt. Bovendien is deze dressing rijk aan gezonde onverzadigde vetzuren dankzij de toevoeging van olijfolie en avocado.
Ingrediënten | |
---|---|
Rijpe avocado | ½ |
Extra vierge olijfolie | 4 eetlepels |
Sap van halve limoen | ½ limoen |
Esdoornsiroop of rauwe honing | ½ eetlepel |
Look | 1 teentje |
Biotona Moringa | 1 theelepel |
Himalaya zout | ½ theelepel |
Gefilterd water | 4-5 eetlepels of meer indien gewenst |
Benodigdheden |
---|
Staafmixer |
- Meng alle ingrediënten met behulp van een staafmixer tot een zacht en romig mengsel. Voeg meer water toe indien je de voorkeur geeft aan een dunnere consistentie.
- Besprenkel het over al je salades. De dressing kan bewaard worden in de frigo, in een gesloten pot.