
Recept
Gezonde appel lolly’s met chocolade
Kinderen zijn dol op deze kleurrijke gezonde snack in een chocoladejasje. Door de toevoeging van de bessen van Biotona voeg je heel wat antioxidanten toe aan deze pops. Deze beschermen je tegen celschade. Ook helpen de bessen je natuurlijke weerstand te versterken.
Ingrediënten (Voor 8 lolly’s) | |
---|---|
Appels, middelgroot | 2 |
Biologische zwarte chocolade, 70-80% cacao | 80 g |
Biotona SuperBerries | Handjevol |
Biotona Gojibessen | Handjevol |
Biotona gespruite Boekweit | 1 eetlepel |
Biotona Hennepzaden | 1 eetlepel |
Benodigdheden |
---|
Kleine kom boven een pan met kokend water, mes, groot bord met bakpapier, houten ijslollystokjes |
- Snijd twee ronde plakjes (ongeveer 0,6-0,8 cm dik) af van beide kanten van elke appel. Je zou in totaal 8 plakjes moeten hebben.
- Maak met het uiteinde van een scherp mes voorzichtig een snee in elk appelschijfje. Steek houten stokjes in de sneden.
- Breek de chocolade in kleine stukjes en doe ze in een kom boven een pan met kokend water. Laat de chocolade smelten, roer af en toe.
- Dompel elk appelschijfje in de gesmolten chocolade (of gebruik een lepel om chocolade over de appels te gieten). Leg ze op een met bakpapier bekleed bord en decoreer met Biotona SuperBerries, Gojibessen, gespruite Boekweit en Hennepzaden.
- Zet minimaal 30 minuten in de koelkast om op te stijven. Bewaar maximaal 3 dagen in de koelkast.