Recept
Vezelrijke en notenvrije proteïne reep
Wanneer je een notenallergie hebt of niet van noten houdt, is dit recept iets voor jou. Met een rijke mix van talrijke zaden, proteïnen en vezels, maak je eenvoudig deze zeer voedzame snackreepjes. Biotona levert de hennepzaden, proteïne poeder, SuperSprouts (gekiemde zaden) en Superfibres (oplosbare en onoplosbare vezels). Dadels en rozijnen zorgen voor de cohesie van de mix. Gebruik rauwe Biotona Cacao nibs voor een lekkere, gezonde topping.
Ingrediënten (8-10) | |
---|---|
Medjool dadels, ontpit | 1 portie |
Rozijnen | 1 portie |
Warm water | ½ portie |
Zeezout | ½ tl |
Havermout | 1 portie |
Pompoenpitten | ½ portie |
Biotona bio Hennepzaden Raw | ¼ portie |
Biotona bio SuperSprouts Raw | ¼ portie |
Biotona bio Veggie protein Raw | ¼ portie |
Biotona bio Superfibres | ¼ portie |
Biotona bio Cacaokernen Raw | ¼ portie |
Benodigdheden |
---|
Keukenmachine, diepvriesbestendige rechthoekige schaal bekleed met bakpapier |
- Voeg dadels, rozijnen, water en zout toe aan de keukenmachine. Verwerk ongeveer 30 seconden tot een uniform, brokkelig mengsel. Schraap de zijkanten van de keukenmachine schoon met een spatel.
- Voeg haver, pompoenpitten, hennepzaad, SuperSprouts, eiwitpoeder en SuperFibres poeder toe. Meng een paar keer met de hand, alleen om eerst de droge ingrediënten in het natte mengsel op te nemen.
- Doe het mengsel in een kom en werk met je handen als deeg, totdat alles gelijkmatig gemengd, plakkerig en kruimelig is, maar dat het deeg toch bij elkaar blijft als je het tussen de vingers drukt.
- Doe het deeg in de met bakpapier beklede schaal en druk stevig aan.
- Strooi cacao nibs erover en druk nogmaals aan.
- Zet ongeveer 45 minuten in de vriezer voordat je ze in de gewenste vormen snijdt. Bewaar de repen in de koelkast.