Recept
Verfrissende veenbes matcha-mocktail met kombucha
Veenbessen zijn een populaire smaakmaker, van het ontbijt tot aan het dessert. Hoewel ze je tussendoor in een heerlijke mocktail ook nog eens kunnen verrassen. Laat die klassieke Cosmopolitan even voor wat het is en combineer de Biotona bio Veenbes met Biotona bio Premium Matcha en kombucha. Een verfrissende mix boordevol antioxidanten die niet alleen heerlijk smaakt, maar er ook delicieus uitziet!
Ingrediënten (1) | |
---|---|
Warm water | 50 ml |
Biotona bio Premium Matcha | 1 theelepel |
Biotona bio Veenbes | 2 eetlepels |
Kombucha | 150 ml |
IJsblokjes | 3-4 |
Limoenschijfjes | 2 |
Diepgevroren veenbessen | Een klein handje |
Muntblaadjes | Ter decoratie |
Benodigdheden |
---|
Klein kannetje of kom Kleine garde |
- Bereid de Biotona bio Premium Matcha in een klein kommetje of kannetje door de matchapoeder met heet water te kloppen tot het volledig is opgelost.
- Doe de ijsblokjes, limoenschijfjes en bevroren veenbessen in een glas.
- Schenk 2 eetlepels Biotona bio Veenbes in het glas en giet er 150 ml kombucha bij.
- Voeg de matcha shot toe en werk de mocktail af met verse muntblaadjes.
- Serveer deze kleurrijke matcha-veenbessen creatie als een feestelijk drankje en geniet van de unieke combinatie van smaken!
- Tip: De zoetheid van de mocktail hangt af van de smaak van de kombucha. Wil je een zoetere mocktail? Los dan een of twee theelepels honing of siroop op in de warme matcha shot, voordat je deze aan de mocktail toevoegt.